Ekonomi Yurtdışında telefon faturası nasıl düşürülür

Yurtdışında telefon faturası nasıl düşürülür

Paylaş
Yurtdışında telefon faturası nasıl düşürülür

Yurtdışına çıktığında cep telefonu kullanan pek çok kişi kabarık telefon faturası ödüyor. İşte ucuza konuşmanın yolları...

Akıllı telefonların piyasaya çıkmasıyla kullanıcılar hızlı bir data tüketim halkasının içine girdi. Artık kullanıcılar yolda yürürken e-postalarını kontrol edebiliyor, haritaya bakabiliyor ya da eve gitmeden haberleri okuyabiliyor.

Yurtiçinde nispeten uygun fiyata yapabildiğimiz bu eylemleri yurtdışında da sürdürünce neredeyse tatil masrafı kadar telefon faturası gelebiliyor. New York Times gazetesi, yurtdışı seyahatlerinde telefon faturasını düşük tutmanın yollarını derledi:

* iPhone, Blackberry gibi akıllı telefonlar, internet radyosundan harita hizmetlerine kadar birçok veriyi siz farkında olmadan telefona indirebiliyor. Türkiye’deyken bunlar küçük kalemler olsa ve gözardı edilebilse de yurtdışında faturayı ciddi oranda şişirebilen bu masrafları önlemek için bağlı olduğunuz hattın uluslararası paketlerini incelemek faturayı düşürebilir.

* Bu konuda bir başka seçenek de telefonun 3G özelliğini kapatmak ve internet erişimi için ücretsiz kablosuz ağ bağlantısı (Wi-Fi) noktalarından yararlanmak.

* Uluslararası dolaşımda dakika başına konuşma ücreti 1.5 TL’yi aşabiliyor. Türkiye’den biri siz yurtdışındayken sizi ararsa da size roaming ücreti yazılıyor. Bunun önüne geçmek için bulunduğunuz ülkede bir telefon operatörü bayisine gidip o ülkeye ait SIM kartı almakta fayda var. Bu sayede hem başkası arayınca fatura ödemezsiniz, hem de uluslararası aramalarınız 1 TL’ye düşebilir, 3G gibi özelliklerden ucuza yararlanırsınız.

* Eski moda (ankesörlü) arama kartlarını unutmayın. Uluslararası konuşmaları çok ucuz kılabilen bu kartlar, birçok büfeden satın alınabiliyor.

(Milliyet)

Haberin Devamı