Serik Engellilerden Kaymakam Kurdoğlu'na ziyaret

Engellilerden Kaymakam Kurdoğlu'na ziyaret

Paylaş
Engellilerden Kaymakam Kurdoğlu'na ziyaret

Engellilerden Kaymakam Kurdoğlu'na ziyaret

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- ANTALYA'nın Serik ilçesinde kurulma aşamasında olan Serik Sağırlar ve Dilsizler Derneği üyeleri, Kaymakam Mehmet Kurdoğlu'nu ziyaret etti.

3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla kurulma aşamasında olan Serik Sağırlar ve Dilsizler Derneği üyeleri, Kaymakam Mehmet Kurdoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Dernek Başkanı Mahmut Kozan ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Alver ile üyeler yer aldı. Kaymakam Mehmet Kurdoğlu tarafından karşılanan dernek üyelerinin tercümanlığını Serik Belediyesi Kültür Hizmetleri personeli Mehmet Alver yaptı.

Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, "Ben işitme engelli kardeşlerimizi, hanımefendileri burada ağırlamaktan mutlu oldum. İnşallah gelecek sene bu ziyareti onların derneğinde yapacağız. Hepimiz engelli olabiliriz, hayatımızın her safhasında engelle karşılaşabiliriz. Bu bazen biyolojik bir engel olur, görme gibi işitme gibi. Bazen bir fiziksel nedene dayanan engel olur, trafik kazasının getirdiği engel gibi veya zihinsel engel olabilir. Biz engelli kardeşlerimizin yanındayız, beraber olacağız. Tek sorunumuz gönüllerde, kalplerde ve akıllarda engel olmasın. Onlar bizim parçamız, onlar bu ülkenin birer evladı. Biz bu kardeşlerimizi burada ağırlamaktan, onlarla beraber olmaktan, bu havayı teneffüs etmekten mutlu olduk" dedi.

Dernek üyeleri ziyarette Kaymakam Mehmet Kurdoğlu'ndan bir de talepte bulundu. Üyeler hastaneye gittiklerinde doktorlara ve yetkililere dertlerini ve sıkıntılarını anlatmakta zorluk yaşadıklarını kaydederek, Serik Devlet Hastanesi'nde işaret dilinde uzman bir tercümanın görevlendirilmesi talebinde bulundu. Bu talebe olumlu yaklaşan Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, konunun takipçisi olacağını dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı