Kayseri Erciyes’e 25 günde 150 bin ziyaretçi

Erciyes’e 25 günde 150 bin ziyaretçi

Paylaş
Erciyes’e 25 günde 150 bin ziyaretçi

Erciyes’e 25 günde 150 bin ziyaretçi

KAYSERİ,(DHA)- KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes Kayak Merkezini 25 günde 150 bin kişinin ziyaret ettiğini açıkladı.
Erciyes Kayak Merkezi, bu yıl da yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’de yerel yönetimler tarafından kurulan ilk dağ yönetim şirketi Erciyes A.Ş. tarafından yönetilen Erciyes Kayak Merkezi’ne kış turizmi kapsamında yoğun ilginin olduğunu söyledi. Erciyes A.Ş.’nin dağ turizmi tecrübesiyle Türkiye’de bir numara olarak anıldığını ifade eden Büyükkılıç, 18 Aralık’ta başlayan kış sezonunda 25 gün içerisinde 150 bin yerli ve yabancı turistin Erciyes Kayak Merkezi’ni ziyaret ettiğini ifade etti.
Başkan Büyükkılıç, yabancı turistlerin Ukrayna, Rusya ve Polonya’dan charter seferleriyle, ayrıca Latin Amerika ve Avrupa’nın farklı ülkelerinden tarifeli uçaklarla Erciyes’e kayak yapmaya geldiğini vurgulayarak, “Bulutları delen zirvesi, tepesinden eksik olmayan karı ile Kayseri’nin sembolü olan Erciyes Dağı, Orta Anadolu'nun en yüksek doruğu olarak bilinir. Turizmde, kültür sanatta, sanayide, ticarette cazibe merkezi olan kentimizi, Kayseri’nin incisi olan Erciyes’imiz başta olmak üzere bütün güzellikleri ile tüm dünyaya tanıtmaya ve gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Kayseri’miz Türkiye’nin kış ve dağ turizminde merkez olma yolunda emin adımlarla ilerlemeyi sürdürecek ve Erciyes'in karı, Kayseri’nin kârı olmaya devam edecek” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı