Merkez ‘Evim güvende’ projesi ile TEKNOFEST'in ilgi odağı oldular

‘Evim güvende’ projesi ile TEKNOFEST'in ilgi odağı oldular

Paylaş
‘Evim güvende’ projesi ile TEKNOFEST'in ilgi odağı oldular

‘Evim güvende’ projesi ile TEKNOFEST'in ilgi odağı oldular

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE Merkez Mithatpaşa İlkokulu sınıf öğretmeni Fatma Asker ve öğrencileri tarafından tasarlanan ‘Evim Güvende’ projesi, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde (TEKNOFEST) ilgi odağı oldu.
İstanbul'da yapılan teknoloji festivaline A18 Osmaniye Kartallar Takımı adıyla katılan ekip, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sosyal İnovasyon Kategorisinde, Atatürk Havalimanındaki yarışma çadırının ön sırasındaki birinci stantta yer alarak projelerini tanıttılar.
Dünyada başka örneği bulunmayan, yerli ve milli işlemci kartı Deneyap Kart ile Akıllı Ev Sistemlerinin en gelişmiş halini tasarlayan ekip, Evim Güvende Projesi adını verdikleri projeleri ile TEKNOFEST'te Osmaniye’yi temsil ettiler.
Günlük hayatta evlerin dış kapılarını kilitlerken evleri her konuda güvence altına alan bir sistem tasarladıklarını ifade eden sınıf öğretmeni Fatma Asker, projede Nursima Asker, Ayşe Kısacıkoğlu, Mehmet Oğuz Çakır, Yakup Dursun Dedeoğlu, Belinay Arıcan, Hüseyin Kayra Yarar ve Menekşe Şevval Akkurt’un yer aldığını söyledi.
Asker, “Dış kapı kilidini 3. kademede kilitleyince evde açık kalan balkon kapısı, pencereler, lambalar, televizyon klima, kombi, perdeler, otomatik olarak tek bir hamlede kapanacak. Evdeki elektrik, su, doğalgaz ile çalışan sistemleri kontrol alınacak. Dolayısıyla açık unutulan kapı ve pencerelerden hırsızlık olmayacak, elektrik, su, doğalgaz sistemlerinin doğuracağı zararlardan, yangından, su basmasından kaynaklı sorunlar artık olmayacaktır. Evinizden çıkarken alınması geren kontrolleri artık zaman kaybetmeden, sadece kapınızı kilitleyerek evinizi güvenceye almış oluyorsunuz. İsterseniz de telefon üzerinden uygulamayla tek bir düğmeye dokunmayla da bu işlemi kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Evinizden kısa yada uzun süreli ayrıldığınızda artık unuttuğunuz şeylerden dolayı gezmeniz, misafirliğiniz ve tatilinizden erken dönmek zorunda kalmayacaksınız. Açık unutulan, elektrik su ve doğalgazdan dolayı artık enerji kaybı olmayacak ve faturalar kabarık gelmeyecektir” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı