Kahramanmaraş Expo'nun fidanlarını minik eller dikti

Expo'nun fidanlarını minik eller dikti

Paylaş
Expo'nun fidanlarını minik eller dikti

Expo'nun fidanlarını minik eller dikti

KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ın Onikişubat Belediyesi, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 81 ilde gerçekleştirdiği 'Geleceğe nefes' projesine Expo 2023alanına diktirdiği fidanlarla destek verdi. Expo'ya fidanları ise minik öğrenciler tarafından dikildi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş orman Bölge Müdürlüğü'nün fidan dikim törenine katıldıktan sonra Expo 2023 alanına geçerek Down Sendromu Derneği çocukları, Ahmet Beyazıt Anasınıfı öğrencileri, Ertuğrul Gazi Görme Engelli İlkokulu öğrencileri ile Onikişubat Belediyesi sosyal etkinlik merkezinin üniversite hazırlık öğrencileriyle bir araya geldi. Çocuklarla yakından ilgilenen Mahçiçek, onlarla birlikte fidanları toprakla buluşturdu. Bazı öğrenciler, diktikleri fidanlara isimlikler bağladı.

Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, tüm Türkiye'de gerçekleşen fidan dikimi gibi güzel bir kampanyaya katılmanın yanında 'Geleceğe nefes' projesinde fidanları geleceğin sahipleri çocuklarla birlikte dikmenin ayrı bir mutluluk olduğunu söyledi. Mahçiçek, "Aynı zamanda öğrencilerimiz, yavrularımız kendi elleriyle diktikleri için bu ağaçları koruyup sahipleneceklerdir. EXPO 2023 projemizle şehrimiz bir marka şehir ve dünya kenti haline gelecek ve alanımızı senenin 365 günü vatandaşımıza hizmet edecek şekilde tasarlanmaktadır. Ve bu güzel yavrularımızın minik ve temiz elleriyle diktiği fidanlar yarın ağaç olacak, şehrimizi güzelleştirecek. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı