Akşehir Fıkra canlandırma yarışması Türkiye finali yapıldı

Fıkra canlandırma yarışması Türkiye finali yapıldı

Paylaş
Fıkra canlandırma yarışması Türkiye finali yapıldı

Fıkra canlandırma yarışması Türkiye finali yapıldı

Atilla MEMİŞ/AKŞEHİR,(Konya)(DHA)- AKŞEHİR Belediyesi tarafından düzenlenen Nasreddin Hoca Anma Günleri kapsamındaki '3. Ulusal İlkokullar Arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması' Türkiye finalinde 8 bölgeden 8 okul birincilik için ter döktü.
Akşehir Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Türkiye finalinde, ter döken minikler, usta tiyatroculara taş çıkartan rol yapma yetenekleri, dekor ve kostümleri ile izleyenlere keyifli saatler yaşattı. Yarışmada Türkiye birinciliğini Kutup Yıldızı rumuzuyla yarışan Eskişehir Tepebaşı Şehit Piyade Astsubay Çavuş Soner Özübek İlkokulu kazandı. İkinciliği Turkuaz Tiyatro Kulübü rumuzuyla yarışan Kocaeli Gebze Emlak Konutları İlkokulu alırke,n üçüncülüğü ise Göbekli Tepe rumuzuyla yarışan Şanlıurfa İbni Sina İlkokulu kazandı. Yarışmada diğer 5 okula da çeşitli özel ödüller verildi.
Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, ''Devrinin önde gelen ulemalarından dersler almış, müderrislik ve kadılık gibi makamlarda bulunmuş olan Hoca’mız mütevazi yaşantısı ile halkın dili, gözü ve kulağı olmuştur. Toplumda gördüğü aksaklıkları ve yanlışları nükteli bir üslupla eleştirmiş; incitmeden, kırmadan ve rencide etmeden olumsuzlukları dile getirmiştir. Yunus Emre ve Mevlana Hazretleri’nin şiirle verdiği öğütleri o nükte ve latife ile vermiştir. Her kıssası olumlu davranışlara teşvike, olumsuz davranışları önlemeye yöneliktir. Her bir nüktesinde insanları, gülümseyen bir yüz ifadesinin arkasında, tefekküre yönlendirmiştir. Kıssalarındaki hikmeti, 8 asır sonrasında hala anlamaya, anlatmaya ve hayatımıza tatbik etmeye çalışıyoruz. Kendimize rehber edindiğimiz ecdadımızı, anlamaya çalıştıkça ve öğütlerini uyguladıkça özümüzden ayrılmayız. Birliğimize, dirliğimize ve diriliğimize zeval gelmez. Çocuklarımız da, Nasreddin Hocamızın fıkralarını ne kadar iyi bilirlerse, O’nu anlayabilmeleri, özümseyebilmeleri daha kolay olacaktır. Ayrıca; fıkralar vasıtasıyla ahlak, doğruluk, dürüstlük, iyilik, yardımseverlik gibi değerlerimizi daha iyi algılayacaklardır. Bu sebeple; Belediyemiz ile Milli Eğitim Bakanlığımız işbirliği çerçevesinde üç yıldır Ulusal İlkokullar arası Fıkra Canlandırma Yarışması düzenliyoruz” dedi.

Haberin Devamı