İzmir Fikri olan gençler için ödüllü yarışma sonuçlandı

Fikri olan gençler için ödüllü yarışma sonuçlandı

Paylaş
Fikri olan gençler için ödüllü yarışma sonuçlandı

Fikri olan gençler için ödüllü yarışma sonuçlandı

İZMİR Ticaret Borsası (İTB) tarafından tarım alanında çalışmalar yapmak isteyen gençlere destek vermek amacıyla bu yıl 5'ncisi düzenlenen ve geleneksel hale gelen 'Tarım Gençlerle Yükseliyor' fikir yarışması sonuçlandı.
İTB tarafından tarım alanında çalışmalar yapmak isteyen gençlere destek vermek amacıyla bu yıl 5'ncisi düzenlenen 'Tarım Gençlerle Yükseliyor' fikir yarışması 'Bitkisel ve Hayvansal Üretim', 'Tarımsal Pazarlama ve Markalaşma', 'Tarımda Bilişim ve Teknoloji' ile 'Kırsal Kalkınma ve Kadın' adelı 4 ayrı başlık altında yapıldı.
Açıklama yapan İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme yolunda tarımın hayati rolüne dikkati çekerek, "Gençlerin tarım ve hayvancılık sektörünün içinde tutulması, çözmemiz gereken çok büyük bir mesele. 130 yıldır İzmir'e ve ülke ekonomisine hizmet eden İzmir Ticaret Borsası olarak faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda evrensel değerler ışığında çalışmayı ilke edinmiş bir kurumuz. Başarıların tesadüflerin eseri değil, istikrarlı çalışmaların ürünü olduğuna inanıyoruz. Buradan hareketle, bu yıl 5'ncisini düzenlediğimiz Tarım Gençlerle Yükseliyor Proje Fikir Yarışmamızla tarım alanında çalışma yapmak isteyen gençleri destekleyerek yaratıcı fikirleri ortaya çıkarmayı amaçladık. İzmir Ticaret Borsası olarak her zaman bu yolda gençlerimizin yanındayız" diye konuştu.
Başvuruların tamamlanmasını takiben Borsa Yönetimi, akademisyenler ve resmi kurum temsilcilerinden oluşan jüri tarafından, yarışma şartnamesine uygunluk gösteren projelerin belirlenmesinin ardından yapılan değerlendirmeler sonucunda birinci olan proje 5 bin, ikinci olan proje 3 bin 500, üçüncü olan proje ise 2 bin 500 TL para ödülü almaya hak kazandı. İlk 3'ün yanı sıra jüri tarafından fikri uygun görülen 3 kişiye de bin 500'er TL başarı ödülü verilmesi kararlaştırıldı. Jüri değerlendirmesi sonucunda ödül kazanan 6 kişinin yanı sıra sergilemeye layık görülen proje sahiplerine yakın tarihte İzmir Ticaret Borsası'nda düzenlenecek sergi ve ödül töreni ile ödül ve katılım sertifikaları takdim edilecek.

SEÇİCİ KURUL KİMLERDEN OLUŞTU?
İTB Yönetim Kurulu Üyeleri İlhan Zincircioğlu, İsmail Emin Kentli, Sonnur Kırmızıoğlu, Borsa Onur Üyesi Dr. Tayfur Akın, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Oktay Darcan, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Prof. Dr. Z. Servet Yalçın, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Prof. Dr. Nevin Demirbaş, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Özgür Gümüş, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Nurcan Koca.
YARIŞMADA ÖDÜL KAZANANLAR:
Birincililik ödülü: Mert Kalaycı: Smart Garden: Endüstri 4.0 ve Led Teknolojisi ile Geliştirilmiş Aeroponik Sistemler. İkincilik ödülü: Yunus Emre Aktaş: Ayçiçeğinde Double Haploid Yöntemi ile Hibrit Anaç Adayları Eldesi. Üçüncülük ödülü: Birol Koyuncu: Lactobacillus Kunkeei Bakterileri ile Arıların Sağlığının Korunması Mansiyon: Mevlüt Emre Güneş: Ocağımıza İncir Ağacı Dikilmeden. Mansiyon: Aybike Erkoç: Narenciye ve Tıbbi Bitki Atık Yönetiminde Eko Teknolojik Yaklaşımlar Mansiyon: Yalçın Mete Coşkun: Mikroalglerden İmmün Sistem Güçlendirici Yenilikçi Yem Katkı Maddesi Üretimi
SERGİLENMEYE HAK KAZANAN PROJE FİKİRLERİ:
Zihni Onur Uygun: Virütik, Parazitik ve Bakteriyel Zararlıların Tayini için Kağıt Tipi. Kadir Furkan Narin: Tarımda Önemli Zararlılara Karşı Fungisitlere Dirençli Faydalı Böcek Üretimi. Heval Nergiz: F-Band. Göksel Orakçı: ÇEMENZAR Otonom Ziraat Robotu. Nazım Aksoy: Sürdürülebilir Tarımsal Sulama ve Bitki Besleme. Kazım Karakuş: Avcı Böcekler Sebzelerde Çalışıyor. Cansu İlhan: İzlek. Şule Ercan: L'AgroCo. Ahmet Özçelik: ToprakTech. Oğuzhan Özeren: Böcek Üret Sağlık Tüket Projesi. Bilal Soysal: Devlet Hazine Arazilerinden Lavanta Bahçelerine-Sürdürülebilir Kalkınma Modeli. Mustafa Yurdakul: Gerçek Zamanlı Görüntü İşleme Teknikleri ile Portakal Tasnifleme. Murat Aslantürk: Mikro Ölçekli Organik Solucan Gübresi Üretim Makinası. Ali Çakırca: Drone İlaçlama. Nilay Kurtoğlu: Meyan Kökünden Özü Olan Monoammonium Glycyrrhizinate ve Glabridin Bileşenlerin Üretilmesi ve Kozmetik Sektörüne İhraç Edilmesi. Hilal Bilgen: Tarladan Pazara Kadının Ayak Sesleri. Ruken Konuk: Kadının Emeği. Zahide Çakır: Fide Fabrikası. Batuhan Guguk: Ağaç. Hüseyin Doğan Bozkurt: Toprağını Tanı Aplikasyonu ile Tarımda Verimliliğin Arttırılması. İrfan Aktaş: Arıcılıkta Oğul ve Koloni Takip Sistemi. Mustafa Yılmaz: Akıllı Tarım Akıllı Kalkınma; ATAK Projesi. Fuat Aydemir: Tam Otomatik Tarımsal Su Deposu Seviye Kontrolcüsü. Arda Adnan Kalkan: Aydınlatma Sağlayan İnsansız Hava Aracı Yapımı ve Tarımda Kullanılması. Yasin Ece: Kök-Su.
Ödül ve sergileme alan katılımcılar detaylı bilgiye www.itb.org.tr internet adresinden ulaşabilirler.

Haberin Devamı