Demre Finike-Demre-Kaş-Kalkan yolu için ÇED toplantısı

Finike-Demre-Kaş-Kalkan yolu için ÇED toplantısı

Paylaş
Finike-Demre-Kaş-Kalkan yolu için ÇED toplantısı

Finike-Demre-Kaş-Kalkan yolu için ÇED toplantısı

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ve Kaş ilçelerinde Finike-Demre-Kaş-Kalkan Devlet Yolu Projesi ile ilgili ÇED toplantıları yapılacak.
Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü'nce yapılması planlanan Finike-Demre-Kaş-Kalkan Devlet Yolu Projesi ile ilgili başlatılan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci kapsamında, Demre ve Kaş ilçelerinde ÇED toplantıları yapılacak. Halkı bilgilendirmek, görüş ve önerileri almak amacıyla gerçekleştirilecek toplantılardan ilki Kaş'ta yapılacak. Kaş'taki toplantı 1 Temmuz Perşembe günü saat 11.30'da Kalkan Mahallesi'ndeki Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenecek. Demre'deki toplantı da aynı gün saat 15.00'te Demre Belediyesi Konferans Salonu'nda olacak.
Kaş-Kalkan arasında yapılması planlanan otoyol için 'ÇED gerekli değildir' yönündeki rapor daha önce mahkeme tarafından durdurulmuş, ardından açılan davada mahkeme 'ÇED gerekli değildir' kararını iptal etmişti. Projenin Finike sınırları içindeki bölümü de halktan gelen tepkiler ve talepler üzerine projeden çıkarılmış ve mevcut yolun bugünkü haliyle kullanılmasına karar verilmişti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı