Finike Finike'de Öğretmenler Günü

Finike'de Öğretmenler Günü

Paylaş
Finike'de Öğretmenler Günü

Finike'de Öğretmenler Günü

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)- FİNİKE Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Finike Atatürk Parkı'nda İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüsnü Karataş'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törene; Finike Belediye Başkan vekili İsmet Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüsnü Karataş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cihan Ali Özbek, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

ÖĞRETMENLERE KAHVALTI ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Öğretmenler, çelenk törenin ardından Eğitim Bir-Sen tarafından düzenlenen kahvaltıya katıldı. Kahvaltıya; Milli Eğitim Müdürü Hüsnü Karataş, Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Kabul, Eğitim Bir-Sen İl Başkan Yardımcısı Mehmet Merdun, Eğitim Bir-Sen Finike İlçe Temsilcisi Ertuğrul Turgut, Eğitim Bir-Sen Finike Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Mehtap Gökdemir, yönetim kurulu üyeleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Kahvaltıda davetlilere hitaben konuşma yapan Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Ertuğrul Turgut, Öğretmenler Günü'nü kutlayarak, "Eğitim Bir-Sen olarak zirveden yeni ufuklara diyerek çıktığımız bu kutlu yolculukta birçok kazanım elde ederek, yeni kazanımların mücadelesini verdik. Sizlerin hak ve özgürlük mücadelesinde destekçiniz olduk ve olmaya devam edeceğiz" dedi.

3600 ek gösterge vaadinin yasalaşması ve öğretmenlik meslek kanunun çıkarılması noktasında mücadele vermeyi sürdüreceklerini belirten Turgut, "Bir an önce öğretmenlere uygulanan şiddet son bulmalıdır. Önce insan anlayışıyla, insana dair her şeyi önceleyerek sendikacılık yapıyoruz. Eğitim Bir-Sen olarak emek mücadelesinin yanında değerler mücadelesi de veriyoruz. 270 üyesiyle Finike'nin en büyük sivil toplum örgütüyüz. Sizlerden aldığımız bu güçle sorunları gidermek için mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı