Derik Gap Şelalesi'ne ziyaretçi akını

Gap Şelalesi'ne ziyaretçi akını

Paylaş
Gap Şelalesi'ne ziyaretçi akını

Gap Şelalesi'ne ziyaretçi akını

Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin), (DHA)- MARDİN'in Derik ilçesindeki zeytin ağaçlarını sulayan ve bereket getirdiği inanıldığı Gap Şelalesi, ziyaretçilerin akınına uğruyor.
Derik ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıkta bulunan Yukarı, Orta ve Aşağı Gap olarak üç bölümden oluşan Gap Şelalesi, binlerce dönümdeki ekili zeytin ağaçlarına hayat veriyor. Bereketin müjdecisi olarak inanılan Gap Şelalesi hafta sonu ziyaretçi akınına uğradı. 2017 yılında Tabiat Parkı ilan edilen Gap Şelalesi'ndeki su akıntısını izlemek için bölgenin birçok ilinden hafta sonları yüzlerce kişi Derik ilçesine geldi.
İlçenin tanıtımına önemli katkılar sağlayan Gap Şelalasi'nde piknik yapan Agit Önel, şelalenin 50 bin dekar üzerindeki zeytinlik alanını beslediğini söyledi. Önel, "Şelalemizin mükemmel bir görüntüsü var. Gap Şelalesi oldukça tarihi bir yapıya da sahip. Gap Şelalesi'nin etrafı mesire alanları yapılmasını istiyoruz" dedi.
Ailesiyle birlikte Diyarbakır'dan Gap Şelalesi'ni ziyarete gelen Bünyamin Dağlık ise fotoğraf çekmek için geldiğini belirterek "Daha önce Gap Şelalesi'nin güzel olduğunu duyduk. Bu manzarayı çok beğendik. Tekrar geleceğim" diye konuştu.
Emekli öğretmen Necmettin Yüzal da "Bu sene yağışlardan dolayı herkesin yüzü gülüyor, herkes burayı mesire olarak kullanıyor. Herkesin gelip burayı görmelerini tavsiye ediyorum" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı