Gaziantep Gaziantep'te, 19 Mayıs konserine ilgi

Gaziantep'te, 19 Mayıs konserine ilgi

Paylaş
Gaziantep'te, 19 Mayıs konserine ilgi

Gaziantep'te, 19 Mayıs konserine ilgi

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesince 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Ruhnevaz Türk Müziği Topluluğu tarafından '19 Mayıs Özel Konseri' verildi.

Büyükşehir Konferans Salonu’nda, sanat yönetmenliğini Ruhnevaz Türk Müziği Topluluğu’ndan Emin Beyaz Çiçek ve Adil Çete’nin üstlendiği konsere, yoğun ilgi gösterildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen konsere çok sayıda kişi katıldı. Ulusal ve uluslararası alanda Gaziantep’i başarıyla temsil eden topluluğun, geniş repertuarında yer alan 'Memleketim', 'İzmir’in Kavakları' ve sözleri Mehmet Akif Ersoy’a ait 'Ordu’nun Duası' gibi sevilen şarkıları, ilgiyle takip edildi.

Milli mücadele döneminin anlatıldığı konserde, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 yılında Samsun’a çıkışıyla başlayıp, 9 Eylül 1922 İzmir’in Yunan işgalinden kurtuluşuna kadar yaşanan kanlı mücadeleyi müzik ve şiirler harmanlanarak işlendi. Memleketin dört bir yanından yöresel şarkıların da söylendiği konsere, halk oyunları topluluğunun sergilediği oyunlar beğeni topladı.

1 saat süren konserin ardından günün anısına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Oya Alpay, sanat yönetmenleri Emin Beyaz Çiçek ve Adil Çete’ye çiçek verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı