Gelibolu Gelibolu'da Fener Alayı'nda 19 Mayıs coşkusu yaşandı

Gelibolu'da Fener Alayı'nda 19 Mayıs coşkusu yaşandı

Paylaş
Gelibolu'da Fener Alayı'nda 19 Mayıs coşkusu yaşandı

Gelibolu'da Fener Alayı'nda 19 Mayıs coşkusu yaşandı

ÇANAKKALE'nin Gelibolu ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Milli Mücadelenin başlangıcının 100'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Fener Alayı düzenlendi.

Gelibolu ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Milli Mücadelenin başlangıcının 100'üncü yıldönümü coşkuyla kutlandı. Belediye tarafından düzenlenen 'Gençlik Yürüyüşü' etkinlikleri kapsamındaki Fener Alayında binlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle Fener Meydanında başlayarak şehir merkezine kadar yürüdü. Yürüyüşe, Gelibolu Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Özacar ile belediye meclis üyeleri de katıldı.

Fener Alayı'nın ardından vatandaşlara hitap eden Belediye Başkanı Mustafa Özacar, "Bundan 100 yıl önce bu kutsal topraklarda adını duyuran Mustafa Kemal Atatürk, Anafartalarda, Conkbayırında bir yıldız gibi parlayarak bugünün meşalesini o zaman yaktı. 19 Mayıs 1919 bu ülkenin geleceğinin ilk adımı oldu. '19 Mayıs bağımsızlık, 19 Mayıs Cumhuriyet, 19 Mayıs vatandır' diyen Atatürk'ü sadece anmak yetmez, onu anlamakta çok önemlidir" dedi.

Konuşmanın ardından kutlamalar, Gelibolu 2. Kolordu Bölge Bando Komutanlığı tarafından seslendirilen marşlar ve havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Doğan ZELOVA/GELİBOLU(Çanakkale), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı