Aksaray Genç Osman Millet Kıraathanesi 1 yılda 10 bin kitapseveri ağırladı

Genç Osman Millet Kıraathanesi 1 yılda 10 bin kitapseveri ağırladı

Paylaş
Genç Osman Millet Kıraathanesi 1 yılda 10 bin kitapseveri ağırladı

Genç Osman Millet Kıraathanesi 1 yılda 10 bin kitapseveri ağırladı

Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY,(DHA)- AKSARAY Belediye Başkanı Evren Dinçer’in göreve gelmesi ile hayata geçirdiği Genç Osman Millet Kıraathanesi 1 yılda yaklaşık 10 bin kitapseveri ağırladı.
Aksaray Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle geçtiğimiz günlerde bazı tesislerinin hizmetlerine sınırlama getirmişti. Ülke genelinde girilen yeni süreçte tüm tesislerde olduğu gibi Genç Osman Millet Kıraathanesi'nin de kapıları okur severlere açıldı. Kıraathaneye, açılışı yapıldığı günden bugüne kadar geçen süre içerisinde 2 bn 400 vatandaş üye oldu. Aylık 500 kitap severin kullandığı kıraathane aktif üyelerle birlikte 10 bine yakın ziyaretçiyi ağırladı.
Kıraathanede toplam 11 bin kitap yer alıyor. Vatandaşların ücretsiz olarak kullanabildiği kıraathanenin içerisinde zengin kitap varlığının yanı sıra kafeterya, çalışma odaları, grup çalışma odaları ve bilgisayar odası bulunuyor. Kitap severlerin yeni uğrak noktası olan Genç Osman Millet Kıraathanesinde ücretsiz çay ve kahve ikramı da yapılıyor.
Belediye Başkanı Evren Dinçer de bu yoğun ilgiye kayıtsız kalmayarak millet kıraathanelerinin sayısını artırmak adına Kalanlar Mahallesinde 42 bin metrekarelik alan üzerinde hayata geçirdiği Kalanlar Millet Bahçesinin içerisine bir millet kıraathanesi daha kazandırıyor.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı