Manavgat Gönüllü gençler Side Antik Kenti'ni temizledi

Gönüllü gençler Side Antik Kenti'ni temizledi

Paylaş
Gönüllü gençler Side Antik Kenti'ni temizledi

Gönüllü gençler Side Antik Kenti'ni temizledi

Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA)- 5 HAZİRAN Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Manavgat Gençlik Merkezi gönüllü gençleri Side Antik Kenti'nde çevre temizliği yaptı. Antik kentte ziyaretçiler tarafından bırakılan çöpleri ve çeşitli atıkları toplayan gençler, Side'de arkeolojik kazı çalışmaları yapan Feriştah Alanyalı ile de bir süre tarih üzerine sohbet etti.

Manavgat Gençlik Merkezi gönüllü gençleri Dünya Çevre Günü kapsamında Side Antik Kenti'nde temizlik yaptı. Temizlik etkinliğinde, gönüllü gençler antik kentte ziyaretçiler tarafından atılan çeşitli katı atıkları toplayarak belediye temizlik görevlilerine teslim etti. Temizliğin ardından Side'de arkeolojik kazı çalışmaları yapan Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feriştah Alanyalı'yı da ziyaret eden gönüllü gençler, kendisinden Side tarihi hakkında bilgi aldı.

Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için bugünün gençlerinin ellerini taşın altına koyduğunu ifade eden Manavgat İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Süleyman Karakaya, "Bugün temiz bıraktığımız bir çevre, yarın emek vererek yetiştirdiğimiz bir evladımız gibi tüm cömertliği ile bizi taşıyacaktır. Bu düşünceyle hareket eden gönüllü gençlerimiz Side Antik Kenti'mizde 3 saat süren bir temizlik çalışması yaptı" dedi.

Side Antik Kenti'nde yapılan çalışma sonrasında Side'de çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Feriştah Alanyalı'yı da ziyaret ettiklerini belirten Karakaya, "Sayın Alanyalı ile sohbet etme imkanı bulan gençlerimiz yaşadıkları bölgenin tarihi hakkında da bilgi edindiler ve merak ettikleri birçok sorunun da yanıtını aldılar. Bu arada Side'de yapılacak olan arkeolojik çalışmalara gönüllü gençlerimizin de katılabilmesi için ortak bir proje oluşturma yönünde de fikir birliğine vardık. Projenin hayata geçmesi durumunda gençlerimizin önünde çok daha farklı ufukların açılacağına inanıyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı