Gündem AFAD Başkanı Sezer CNN TÜRK'te afet bölgesiyle ilgili son durumu aktardı

AFAD Başkanı Sezer CNN TÜRK'te afet bölgesiyle ilgili son durumu aktardı

Paylaş
AFAD Başkanı Sezer CNN TÜRK'te afet bölgesiyle ilgili son durumu aktardı

AFAD, 6 Şubat'ta 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Aynı gün Elbistan'da da saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha meydana geldi. Deprem, 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildi. 10 ili etkileyen depremde çalışmalar devam ediyor. AFAD Başkanı Sezer bölgeyle ilgili son durumu CNNTÜRK'te aktardı. 4 binin üzerinde artçı olduğunu açıklayan Sezer, " Şu anda 250 binin üzerinde personelimiz görev yapıyor." dedi.

AFAD Başkanı Yunus Sezer CNN TÜRK'te yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Öncelikle milletimizin başı sağ olsun. Çok büyük bir afetle karşı karşıyayız. 2 büyük depremle sarsıldık. Ardından da iki büyük artçıyla aynı anda sarsıldık. Bugüne kadar 4 binin üzerinde artçı oldu. 10 ilimiz büyük oranda etkilendi. 13 ilimiz toplamda yıkımların meydana geldiği illerimiz arasında. Büyük bir alan. Şu anda 250 binin üzerinde personelimiz görev yapıyor. 35 binin üzerinden uzman personelimiz arama kurtarma personeli hem yurt içinden yurt dışından katılımlarla görev yapıyorlar. İllerimizde özellikle Hatay ağırlıklı çalışma devam ediyor. Yardımlarımız bütün illerimize gidiyor.

Haberin Devamı

ÇADIR SEVKİYATLARI DEVAM EDİYOR

Bütün alanlarda şu ana kadar hem çadır kentlerimizi kuruyoruz hem bireysel olarak çadırlarımızı dağıtıyoruz. Bir taraftan konteyner kentler kuruluyor. Bütün alanlarda çadır sevkiyatlarımız devam ediyor. Artarak devam edecek. Afetzedelerimize ulaşmaya ve onları barındırmaya çalışıyoruz. Afet bölgesinden gelen vatandaşlarımız var. Aynı zamanda da aynı deprem bölgesinde olduğu gibi burada da büyük bir organizasyon yürütüyoruz.

250 BİNİN ÜZERİNDE PERSONEL GÖREVDE

Çok büyük bir afetle karşı karşıyayız. Elbette aksilikler olabilir. Büyük bir çalışma var. 250 binin üzerinde görevlimiz faaliyet gösteriyor. Alan çok büyük, büyük bir organizasyon bu.