Gündem AK Partili Çelik'ten Kılıçdaroğu'na 'TSK' tepkisi: İfadeleri haddini aşıyor

AK Partili Çelik'ten Kılıçdaroğu'na 'TSK' tepkisi: İfadeleri haddini aşıyor

Paylaş
AK Partili Çelik'ten Kılıçdaroğu'na 'TSK' tepkisi: İfadeleri haddini aşıyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'Kılıçdaroğlu dün de vahim sözlerle TSK'ya saldırarak ve komuta kademesine hakaret ederek bu sınırı geçmiştir. Bu sözlerin Kılıçdaroğlu'ndan gelmesi şaşırtıcı olmadı.' dedi.

AK Parti'li Çelik'in yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle;

Haberin Devamı

Eleştiri ile hakaret arasında ciddi bir çizgi vardır. Siyasetçinin asla geçmemesi gereken bir sınırdır. Kılıçdaroğlu dün de vahim sözlerle TSK'Eleştiri ile hakaret arasında ciddi bir çizgi vardır. Siyasetçinin asla geçmemesi gereken bir sınırdır. Kılıçdaroğlu dün de vahim sözlerle TSK'ya saldırarak ve komuta kademesine hakaret ederek bu sınırı geçmiştir. Bu sözlerin Kılıçdaroğlu'ndan gelmesi şaşırtıcı olmadı. 

Demokraside eleştiri bir haktır ama hakaret hiçbir şekilde kabul edilemez. FETÖ'nün ortaya koyduğu faaliyetlere karşı o zamandan bulundukları nasıl mücadele ettikleri ortadadır. Bütün bunlar başarıyla gerçekleşmektedir. 
Şimdiki komuta kademesinin görevlerini yerine getirirken terörle mücadele başta olmak üzere herkes tarafından takdir edilmektedir. Bunu eleştirenler sadece Türkiye'nin düşmanlarıdır.

Haberin Devamı

"NİYE 'HAYIR' DEDİKLERİNİ BİLİYORUZ"

O tezkreye niye 'hayır' dediklerini biliyoruz. Kılıçdaroğlu'nun dünkü sözlerini alt alta yazsalar ve deselerdi ki 'Yunanistan'da bir siyasetçi Türkiye ordusuna karşı söyledi' deselerdi o zaman gösterecekti. Şiddetle kınanması gereken bir meseledir.

 'Ortadoğu'nun bol apoletli generalleri demesi' utanç vericidir. Böyle bir zihniyet arıyorsa kendi zihniyetine bakmalıdır Bu milletimizin tamamı tarafından kınanacaktır. Kılıçdaroğlu, PKK'ya kullanmadığı dili TSK'ya kullanıyor. Biz bu rahatsızlığın neden kaynaklandığını biliyoruz. 'Ortadoğu'nun bol apoletli generalleri demesi' utanç vericidir.

Böyle bir zihniyet arıyorsa kendi zihniyetine bakmalıdır Bu milletimizin tamamı tarafından kınanacaktır. Kılıçdaroğlu, PKK'ya kullanmadığı dili TSK'ya kullanıyor. Biz bu rahatsızlığın neden kaynaklandığını biliyoruz.
Bunlar açısından istenen arzu edilen şey siyasette kendilerine aracı olarak kullanbileceği bir askeri bürokrasidir.

Kendisinin bu açıklamasını şiddetle kınıyoruz. 

Şu soruyu tekrar soruyoruz. Terör örgütüne söyleyemediğiniz sözleri TSK'ya ve sivil toplum örgütlerine söylüyorsunuz. Bunun sebebini de biliyoruz.Şu soruyu tekrar soruyoruz. Terör örgütüne söyleyemediğiniz sözleri

Haberin Devamı

TSK'ya ve sivil toplum örgütlerine söylüyorsunuz. Bunun sebebini de biliyoruz.
Bir türlü anlamıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rece Tayyip Erdoğan'dır. Bu sıfata göre Başkomutan da Recep Tayyip Erdoğan'dır.

Vesayet dönemleri sona ermiştir. Kendilerinin terör örgütlerine söylemedikleri sözü biz TSK'ya söylemelerine asla müsaade etmeyiz.

6'LI MASANIN PARLAMENTER SİSTEM ÖNERİSİ

6'lı masanın en son olarak ortaya attığı parlamenter sistem; Cumhurbaşkanı'nı da Başbakanı'nı da halk seçsinden sonra şimdi Cumhurbaşkanı'nı seçilmesi halinde 6'lı masadaki liderlerin onayını alması gerektiği yönünde bir açıklama yapıldı. Vesayet 2-0'dır burada.

Önerdikleri modelde Türkiye'de eski sıkıntıları yeniden gündeme getirecek çok büyük tuzaklar taşımaktadır. Biz 6'lı masa olarak burtada onay vermedikçe aday gösterecek Cumhurbaşkanı'nın karar alamayacaklarını söylemeleri 6'lı masaya siyasi polit büro rolü biçmiştir. 6'lı masa olmadan Cumhurbaşkanı hareket edemeyecek demek Türkiye'yi felç edecektir. 

Haberin Devamı

Türkiye'ye önerdikleri sistem 6'lı eş başkan sistemidir. Atanmış Cumhurbaşkanı haline getirerek meseleyi yönetmektir. Milletten onay alınmış mı, bu kadar toplantının içerisinde bu soru zaten ortaya çıkmıştır.
Bu vesayet güncellemesinden başka birşey değildir.

ŞAM İLE TEMASTA 3. BİR ÜLKE OLACAK MI?

Burada tabi birincisi bu diyalogun sağlamasında Rusya'nın arabuluculuğu sayın Cumhurbaşkanımız tarafından takdirle karşılanmıştır. Bu 3'lü de olabilir 2'li de. Bu Türkiye'de de olabilir. Kesinleşmiş bir karar yok.Burada tabi birincisi bu diyalogun sağlamasında Rusya'nın arabuluculuğu sayın Cumhurbaşkanımız tarafından takdirle karşılanmıştır. Bu 3'lü de olabilir 2'li de. Bu Türkiye'de de olabilir. Kesinleşmiş bir karar yok.
Dışişleri Bakanlarının görüşmesi var. Kendi doğal ritmi içerisinde önemli olan sorun alanlarını çözecek şekilde masada ilerlemek. Acele etmesine de geç kalması şekline de ihtiyacımız yok. Liderlerin görüşmesi için siyasi ajanda, siyasi gündem oluşacak. Tabi Dışişleri Bakanlarının bir araya gelmesi geç bir tarihe de kalmayacaktır.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU'NUN DANIŞMANIN ÖZERKLİK ÖNERİSİ

Sayın Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Türkiye'nin üniter devlet yapısının değişmesi gerektiğini ve özerkliğin gelmesi gerektiğini söylüyor. Ve CHP Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada Türk bayraklarını kaldırıyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun yapması gereken şey bu şahsı görevden almak. Bunu yapmıyorlar.

Bu literatörü daha çok HDP'liler kullanıyor. CHP'nin vermesi gereken cevap; özerklik konusunda ne diyorlar, yaklaşımlar nedir? Orada bayrakların kaldırılmasının bir manası var. CHP'ye gönül verenlerin de hassas olduğu bir konudur.