Gündem Artvin Yusufeli'nde çığ düştü: 2 kişi hayatını kaybetti, 7 yaralı

Artvin Yusufeli'nde çığ düştü: 2 kişi hayatını kaybetti, 7 yaralı

Paylaş
Artvin Yusufeli'nde çığ düştü: 2 kişi hayatını kaybetti, 7 yaralı

Artvin'in Yusufeli ilçesinde bugün Olgunlar mahallesi yaylasında yaşanan çığda ilk belirlemelere göre çığ altında kalan 2 dağcı hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı.

Artvin Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada "Bugün saat 15.00 sıralarında Yusufeli ilçemiz Yaylalar Köyü Olgunlar Mahallesi yaylasında kayak yapan vatandaşlarımızın üzerine Çığ düşmesi sonucu ilk belirlemelere göre 2 vatandaşımız ex olmuş, 7 vatandaşımız yaralı olarak kurtarılmıştır. AFAD İl Müdürlüğümüz koordinesinde ilgili tüm ekiplerimizce olay ile ilgili gerekli çalışmalar yürütülmektedir" denildi.

Haberin Devamı

Dağcıların bir televizyon programı için bölgede bulundukları ve hayatını kaybeden dağcıların Erzurumlu oldukları öğrenildi.

 

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin yaptığı yazılı açıklama şunları söyledi,

“Aralarında “Doğadaki İnsan” programının sunucusu Serdar Kılıç’ın da bulunduğu Erzurumlu Dağcılık Kulübü üyeleri İlçemiz Yaylalar Köyü’nde dağ kayağı yapmak için tırmandıkları sırada üzerlerine çığ düştü. Çığ altında kalarak Türkiye Dağcılık Federasyonu Dağ Kayağı Antrenörü Mustafa Tekin ve Dağ Kayağı Antrenörü Necmi Can Öztoprak’ın hayatını kaybettiğini üzüntü ile öğrendik.
Çığ’dan kurtulan Serdar Kılıç ve arkadaşlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Çığ altında kalarak vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı
Artvin'de çığ: 2 ölü, 7 yaralı Artvin'in Yusufeli ilçesinde bugün Olgunlar mahallesi yaylasında yaşanan çığda ilk belirlemelere göre çığ altında kalan 2 dağcı öldü, 7 kişi de yaralandı.