Gündem BDP binasına taşlı saldırı

BDP binasına taşlı saldırı

Paylaş
BDP binasına taşlı saldırı

Osmaniye'de, 24 askerin şehit olduğu terör saldırısının ardından BDP İl Başkanlığı'nın dev Türk bayrağı ile kapatılmasına tepki gösteren yaklaşık 300 kişi, binaya çıkmak isteyince gergin dakikalar yaşandı

Polisin engeliyle karşılaşan gruptakiler, BDP il binasını taşladı. Polis, olaylarla ilgili 4 kişiyi gözaltına aldı. 48’inci Eczacılar Odası Osmaniye Şubesi tarafından dün düzenlenen ’Teröre Lanet Mitingi’ öncesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olası provokasyonları önlemek amacıyla BDP İl Başkanlığı’nın bulunduğu binanın önünü dev Türk bayrağı ile kapatmıştı.

Akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda terör protestosu için bir araya gelen yaklaşık 300 kişi, BDP il binasına yakın olan Dr. Ahmet Alkan Caddesi üzerinde oturma eylemi yaptı.

Terör örgütü PKK’ya lanet yağdıran kalabalıktakiler, Türk bayrağının BDP il binasından indirilmesini istedi. Polis, BDP il başkanlığının bulunduğu sokağı trafiğe kapatırken, çok sayıda çevik kuvvet ekibi de önlem aldı.

Parti binasına girmek isteyen gençler, polis engeline takılınca gergin anlar yaşandı. Polisin kısa süreli müdahalesinde 2 kişi gözaltına alındı. Protestocular, uzun süre çembere alınan BDP il binası yanında oturma eylemi yaparak sloganlar attı.

Bir ara dağılan kalabalık, daha sonra tekrar gelerek, parti binasına taşlı saldırı gerçekleştirdi. Bazı işyerlerine isabet eden taşlar nedeniyle esnaf da duruma tepki gösterdi.

Polis, taşlama sırasında da 2 kişiyi daha gözaltına aldı. Kabalaklık, BDP binası etrafında sloganlar atarak gecenin geç saatlerine kadar eylemlerini sürdürdü. Vatandaşların tepkisi üzerine dev Türk bayrağı parti binasının yanındaki işyerine asıldı.

Güvenlik güçleri, BDP il binasının bulunduğu Dr. Sadık Ahmet Caddesi’ni ulaşıma kapatarak sabahın erken saatlerine kadar bir saldırı grişimine karşı önlem aldı.

İbrahim EMÜL/DHA