Gündem Çavuşoğlu'ndan Ukrayna-Rusya savaşı açıklaması: Diplomasi masasında bitecek

Çavuşoğlu'ndan Ukrayna-Rusya savaşı açıklaması: Diplomasi masasında bitecek

Paylaş
Çavuşoğlu'ndan Ukrayna-Rusya savaşı açıklaması: Diplomasi masasında bitecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gürcistan Dışişleri Bakanı Darchiashvili ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İstanbul'daki tahıl koordinasyon merkeziyle ilgili konuşan Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna savaşının diplomasi masasında biteceğini belirtti.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle;

  • Savaş başlamadan önce de savaşın önlenebilmesi için yoğun çaba sarf ettik. Başladıktan sonra da Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sonlandırılması için sürdürüyoruz.
  • Bugün gerçekleştirilen görüşmenin çok verimli olduğunu belirten Gürcü Bakan da görüşmede ikili ve bölgesel meselelerin alındığını söyledi. Bizler yoğun çaba sarf ettik. Tıkandığımız yerlerde Cumhurbaşkanımız liderlerle görüştü. Anlaşma imzalandı. Temennimiz kesintiye uğramadan sorunla karşılaşmadan bu ihracat gerçekleşsin. En önemlisi acil ihtiyacı olan ülkeler tahıla ulaşabilsin. İstanbul'daki koordinasyon merkezi denetleyecek.
  • Şimdi ateşkese odaklanmamız lazım. Barışın da kaybedeni yok. Bu savaş diplomasi masasında bitecek. Türkiye olarak biz elimizden geleni göstermeye devam edeceğiz.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan tahıl koridoru anlaşmasına ilişkin açıklama Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tahıl koridoru anlaşmasına ilişkin, "Sadece Ukrayna tahılının değil aslında Rusya tahıl ve gübresinin ihracatı önündeki engelleri kaldırmış olduk. Dün de koordinasyon merkezi kuruldu artık teknik düzeyde çalışmalar devam edecek. Temennimiz kesintiye uğramadan bu ihracat gerçekleşsin. İstanbul'daki koordinasyon merkezi tüm bu süreci yakından denetleyecek" dedi.