Gündem Kanadalı Joe'nun Türkiye aşkı

Kanadalı Joe'nun Türkiye aşkı

Paylaş
Kanadalı Joe'nun Türkiye aşkı

Kanadalı bilgisayar mühendisi 36 yasındaki Joe Guertion, Türkiye'ye olan sevgisini kalbinin üzerine ay yıldızlı dövme yaptırarak gösterdi

Türkiye’deki örf ve adetlere hayran kaldığını ve kendisinin de Türk gibi yaşamak istediğini söyleyen Joe Guertion, Türkiye ile ilk bilgileri Kanada'daki Türk arkadaşlarından öğrendiğini söyledi.

Kanada’nın Montreal şehrinde yaşayan ve bilgisayar mühendisi olan Joe Guertion geçtiğimiz günlerde hayranı olduğu Türkiye’ye geldi. Önce İstanbul sonra Sapanca’ya gelen Joe Guertion, Kanada'da bir süre Türk gençleriyle ev arkadaşlığı yaptığını ve Türkiye’ye ilgi duymaya başladığını söyledi.

‘’Türk arkadaşları ve aile yapıları beni etkiledi. Bu yüzden Türkiye’ye ilgim arttı. Türkçe öğrenmeye başladım. Sonra da Türkiye’ye geldim. Burada yaşayarak Türkleri daha iyi tanımak öğrenmek istiyorum" diyen Guertion, bu sevgiyle de kalbinin üzerine Türk Bayrağı dövmesi yaptırdığını söyledi.

Kanadalı Türkiye Hayranı Guertion, bundan böyle Türkiye'de yaşamak için araştırma yaptığını ve hedefinin de Türk vatandaşlığına geçip adını da Can olarak değiştirmek olduğunu söyledi.

Bahattin TIKNAZ SAPANCA (Sakarya) / DHA

Haberin Devamı