Gündem Mahkûmlar neden toplu intihar etti?

Mahkûmlar neden toplu intihar etti?

Paylaş
Mahkûmlar neden toplu intihar etti?

Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ndeki toplu intihar girişiminin üzerindeki sır perdesi aralandı

Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde uyuşturucu, hırsızlık, gasp gibi suçlardan tutuklu bulunan ve dün akşam toplu intihar girişiminde bulunan 3'ü çocuk 7 mahkûmun, hapishaneden nakledilecekleri hastaneden kaçmayı planladıkları ortaya çıktı.

Dün akşam cezaevindeki hükümlüler, uyuşturucu, yağma, hısızlık, gasp gibi suçlardan tutuklu bulunan T.E., R.Ö., E.Z., U.S., S.İ.,S.H. ve S.U'nun ilaç içerek intihar teşebbüsünde bulunduklarını cezaevi yetkililerine bildirdi. Koğuşa giden jandarma ve gardiyanlar, mahkumların halsiz bir şekilde ranzalarda yattıklarını görünce, ambulans çağırdı.

Cezaevine gelen ambulanslarla alınan mahkumlar Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, görevli jandarmalar ambulansların çıkışı sırasında polisten güvenlik sağlaması konusunda yardım istedi. Aynı çetenin mensupları olan 7 mahkumun ilaç içerek intihar etmesini şüpheli bulan güvenlik güçleri, mahkumlar hastaneye götürülürken olağanüstü önlem aldı. Hastanede tedavi altına alınan mahkumlardan 3'ü Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilirken, mideleri yıkanıp tedavilerinin ardından gece cezaevine geri gönderildi.

Kavga ettikleri gerekçesiyle intihar girişiminde bulundukları beyanında bulunan mahkumların, jandarma ve polisin yaptığı ilk incelemede, aslında hastaneden kaçmak için intihar girişiminde bulundukları ortaya çıktı. Olayla ilgili geniş çaplı araştırma sürdüğü öğrenildi.

DHA