Gündem Taksim'de 'Uludere' arbedesi

Taksim'de 'Uludere' arbedesi

Paylaş
Taksim'de 'Uludere' arbedesi

Şırnak Uludere'deki olayla ilgili açıklama yapmak üzere Taksim'de toplanan grup, çevredeki işyeri ve otobüsleri taşladı. Gruba polis, tazyikli su ve gözyaşartıcı bomba kullanarak müdahale etti

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ilçe merkezleri üyeleri ile bazı sol grup üyelerinden oluşan yaklaşık bin kişi, Uludere’de 35 kişinin öldürülmesi üzerine dün saat 16.00 sıralarında Taksim Meydanı’nda toplandı.

Topluluktakiler "Yaşasın hakların kardeşliği" diye slogan attı. Polis İstiklal Caddesi ve Sular İdaresi’nin önünde toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) ve çevik kuvvet ile barikat kurdu.

Aralarında BDP milletvekilleri Sabahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü ve Levent Tüzel’in de bulunduğu topluluk, BDP İstanbul İl Eş Başkanı Asiye Kolçak’ı beklemeye başladı.

Bu sırada büyük gruba katılmak isteyen 4-5 kişilik bir grup ile sivil polisler arasında gerginlik yaşandı. Büyük gruptakiler, kendilerine yaklaşan kişilerin bazılarının gözaltına alınması üzerine, polisi yuhaladı sonra da polise taş attı. Sabahat Tuncel grubu sakinleştirdi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer6495","6495","201112","6495-1.jpg");


Göstericiler zaman zaman Taksim Meydanı’nda oturma eylemi yaptı. Önce İl Eş Başkanı Asiye Kolçak daha sonra sırasıyla Ertuğrul Kürkçü, Levent Tüzel ve Sabahat Tuncel konuştu. Tuncel topluluktakilerden dağılmasını istedi.

Tarlabaşı yönüne yürümeye başlayan yaklaşık 500 kişinin arasından, toplu ulaşım araçları ve otobüs duraklarına ile Taksim yönünde bekleyen TOMA aracına taş atıldı. Toplu ulaşım araçları ile otobüs duraklarının camları kırıldı. Polis TOMA’dan göstericilerin üzerine su sıktı.

Çevik kuvvet polislerinin göz yaşartıcı bomba atması üzerine topluluk Tarlabaşı yönünde taş atarak kaçtı. Çevre esnafı hasar görmesinden korkarak işlerini kapattı.

Tarlabaşı Bulvarı üzerinde barikat kurmaya çalışan göstericiler ara sokaklara dağıldı.

34 KİŞİ GÖZALTINDA

Şırnak Uludere’de düzenlenen hava operasyonunda 35 kişinin öldürülmesi nedeniyle Taksim’de yapılan basın açıklamasından sonra çıkan olaylarda 34 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Mustafa ÖZDABAK-Uğur CAN/DHA

Haberin Devamı