Gündem Tunceli'de askere bombalı tuzak

Tunceli'de askere bombalı tuzak

Paylaş
Tunceli'de askere bombalı tuzak

Tunceli' de teröristlerin yol kesip korucuları kaçırdığı bölgeye giden güvenlik güçlerine bombalı tuzak kuruldu. Yaralılar olduğu bildirildi...

Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Tunceli-Erzincan karayolunun 37. kilometresinde, yol kesen bir grup terör örgütü üyesinin, 4 aracı ateşe verdiği, bir aracı bombayla tuzakladığı, bir köy korucusunu da kaçırdığı belirtildi.

Haberin Devamı

Bölgedeki operasyonların hava destekli sürdürüldüğü kaydedilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Yol kesilmesinin ardından bölgede başlatılan hava destekli operasyonlar esnasında, araziye yerleştirilen bir adet uzaktan kumandalı bomba patlatıldı, bir adet el yapımı bomba da etkisiz hale getirilmiş olup, bu patlamada bir asker hafif şekilde yaralanmıştır.”

KORUCUYU KAÇIRDILAR

Teröristler Pülümür bağlantılı Erzincan karayolunu kesip, geçici köy korucusunu kaçırmıştı. Terörist grubu, çığ tünelinde 2 akaryakıt tankerini de ateşe verip, yolu kapatırken, bazı araçlara de eylem yapmak üzere el koyduğu belirtildi. Tunceli emniyeti, olası eylemlere karşı bütün birimleri uyarıp, alarma geçti.

Tunceli’de, PKK’lı teröristler Pülümür bağlantılı Erzincan karayolunu 45’in kilometresinde barikatlarla kesti. Teröristler yoldan geçen araçlardakilere kimlik kontrolü yaparken, aynı zamanda örgüt propagandası da yaptı. Teröristler, iki akaryakıt tankerini de bölgede bulunan bir çığ tüneli içine götürürüp, ateşe vererek yaktı. Tankerlerdeki yangının uzun süre devam ettiği ve tünele büyük zarar verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Yol kesen PKK’lılar, daha sonra Pülümür İlçesi’nde geçici köy korucusu olduğu belirtilen İsmail Gürbüz’ü yanlarına alarak dağlık alana kaçtı. PKK’lıların karayoluna güvenlik görevlililerinin gelişini engellemek için patlayıcı tuzaklamış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Teröristlerin yol kesmesi üzerine Tunceli-Erzincan karayolu karşılıklı olarak ulaşıma kapandı. Polis, Tunceli çıkışında önlem alarak araçlardaki yolcular üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

BAZI ARAÇLARA DA EL KOYDULAR

Yol kesen terörist grubunun, eylem yapmak için bazı otomobillere el koyduğu ortaya çıktı. Tunceli emniyet müdürlüğünde bütün birimler telsiz anonsu ile uyarılarak, PKK’lılar tarafından kaçırılan araçlar üzerinde hassasiyetle durulması, olası eylemlere karşı önlem alınması istendi.