Gündem Üç gün arayla işlenen cinayetler korku yarattı

Üç gün arayla işlenen cinayetler korku yarattı

Paylaş
Üç gün arayla işlenen cinayetler korku yarattı

Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'nde 3 gün arayla yolda eşleriyle yürüyen 21 yaşındaki Cengiz Kıvanç ile 23 yaşındaki Uygun Özden'in, tabancayla kurşunlanarak öldürülmesi, ilçede korkuya neden oldu

İlk olay, 10 Temmuz Pazar günü saat 22.30 sıralarında Tepebaşı Mahallesi’nde meydana geldi. 2 haftalık evli olan ve babasına ait un değirmeninde çalışan Cengiz Kıvanç ile eşi 19 yaşındaki Eda Kıvanç, yürüyüş için dışarı çıktıklarında saldırıya uğradı. Saldırgan, arkasından başına tabancayla ateş ettiği Cengiz Kıvanç’a yere düştükten sonra da 6 kurşun daha sıktı. Vücuduna toplan 7 kurşun isabet eden Kıvanç, olay yerinde yaşamını yitirdi.

3 GÜN SONRA İKİNCİ DEHŞET

Bu cinayetin yankıları sürerken, dün gece meydana gelen benzer şekilde işlenen ikinci cinayet, ilçede şok etkisi yarattı. Yavuz Selim İlköğretim bahçesindeki bir düğüne katılan Uygun Özden ile eşi 20 yaşındaki Fahriye Özden, saat 23.00 sıralarında evlerine dönmek için yola çıktı. Yürüyen çiftin arkasından gelen ve kimliği saptanamayan kişi veya kişiler, su tesisatçısı Uygun Özden’e tabancayla kurşun yağdırdı.

Özden, olay yerinde hayatını kaybetti. 3 gün arayla Göksun’da meydana gelen birbirine çok benzeyen cinayetlerle ilgili Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’nden gönderilen özel bir ekip, ilçede soruşturma başlattı. Cinayetlerin aynı kişi veya kişiler tarafından işlenip işlenmediği olay yerinde bulunan boş kovanların balistik incelemesiyle ortaya çıkacak. Ancak Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, her iki cinayetin oluş şekli ile birbirine çok benzemesine rağmen cinayetlerin aynı kişi tarafından işlenmediği üzerinde duruyor. Ekipler, soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi.

NİKAHSIZ EŞİNİ TERK EDİP EVLENMİŞ

Afşinli Uygun Özden’in, Şanlıurfalı eşi Fahriye’yi ailesinden istediği ancak ailenin, kızlarını amcasının oğlu ile dini nikahıyla evlendirdiği öğrenildi. Genç çiftin daha sonra kaçarak resmi nikahla evlendikleri ve Fahriye Özden’in Şanlıurfa’daki ailesinin kendilerini bulmasından korktukları için Göksun’a yerleştikleri bildirildi.

Gözleri önünde eşi öldürülen Fahriye Özmen, verdiği ilk ifadesinde, kimseyle bir husumetleri olmadığını, ateş eden kişi veya kişileri ise gece karanlığında görmediğini söyledi. Genç kadının ifadesinde, Şanlıurfa’da kuzeni Y.K. ile nikahsız evlendirildiğini bu yüzden kaçıp Uygun Özden ile evlenip, Göksun’a yerleştiğini söylediği öğrenildi. Polis, bu cinayetin ’töre’ yüzünden işlenmiş olabileceği üzerinde duruyor.

Özkan ÖZKAN/GÖKSUN (Kahramanmaraş), (DHA)