Giresun GZO Başkanı Karan: Fiskobirlik’in taşınması söz konusu değil

GZO Başkanı Karan: Fiskobirlik’in taşınması söz konusu değil

Paylaş
GZO Başkanı Karan: Fiskobirlik’in taşınması söz konusu değil

GZO Başkanı Karan: Fiskobirlik’in taşınması söz konusu değil

Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, (DHA)- FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Fiskobirlik’in önce Giresun’la sonra fındıkla özdeşleşmiş bir kurum olduğunu belirterek, Fiskobirlik Genel Müdürlüğü ve entegre tesisinin Giresun’dan başka bir yere taşınmasının veya gitmesinin söz konusu olmadığını kaydetti.

Karan, yaptığı açıklamada, zaman zaman “Fiskobirlik Genel Müdürlüğü Giresun’dan götürülüyor, entegre tesisi başka ile kuruluyor” yönünde çıkan asılsız ve sadece Fiskobirlik gibi köklü bir kuruma zarar verme adına çıkartılan dedikoduların gerçeği yansıtmadığını söyledi. “Bu konuda ne yönetim kurulu başkanımız Lütfi Bayraktar’ın ne de yönetim kurulu üyelerimizin bir düşüncesi ya da görüşü var” diyen Karan, şunları kaydetti:

“1938 yılında kurulan ve kısa adı Fiskobirlik olan Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Giresun merkezli faaliyetini sürdürmekte ve sürdürmeye devam edecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Özellikle üreticilerimiz ve Giresun kamuoyu bu tür asılsız ve sadece kurumu yıpratma adına ortaya atılan iddialara kulak vermesin. 81 yıldır fındık sektöründe söz sahibi olan Fiskobirlik kaldı ki, kişilerin veya şahısların malı değildir. Üreticilerin kendi malıdır. Yönetici ve idareciler gelir geçer, kalıcı olan Fiskobirlik’tir. 81 yılda birçok yönetim ve idareci geldi geçti. Hepsi de Fiskobirlik’in kurumsal yapısı ve fındık için ellerinden geleni yaptı. Bugün de Lütfi Bayraktar başkanlığındaki yönetim kurulu ve idarecileri bu yönde çalışmakta ve sektörde kurumun bayrağını dalgalandırmaktadır"

'FINDIKTA DAHA FAZLA SÖZ SAHİBİ OLMALIYIZ'

Dertlerinin Fiskobirlik Genel Müdürlüğü veya entegre tesisini bir yerlere taşımak olmadığını, amaçlarının fındıkta daha fazla söz sahibi olmak olduğunu aktaran Karan, "Fiskobirlik, bünyesinde yüzlerce kişi istihdam eden, fındık ve mamulleri noktasında bir dünya markası olan bir kurumsal bir yapıdır. Bir şahsa ait gayrimenkul veya arsa ne kadar değerli ise Fiskobirlik’in gayrimenkulleri ve arazileri de yerine, konumuna göre o kadar değerlidir. Hiç kimse Fiskobirlik’in mal varlıklarını ucuza kapatmanın hesabını yapmasın. Değeri, ederi ve hakkı neyse odur. Birliğe ait arazilere kurumun çıkarlarına aykırı şerh konulması kurumun gelişmesine zarar veriyor ve hızlı kalkınmamızı engelliyor. İdareciler ve yerel yöneticiler artık bu yanlışa dur demeli" diye konuştu.

Karan, Fiskobirlik olarak yeni entegre tesisi için Giresun 2'inci Organize Sanayi Bölgesi’nde kuruma tahsis edilen arazide çalışmaların başlayacağını da belirterek, Fiskobirlik’in en kısa zaman içerisinde modern bir fındık işleme tesisine kavuşacağını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı