Portakal Çiçeği Karnavalı

Portakal Çiçeği Karnavalı Haberleri

Son dakika Portakal Çiçeği Karnavalı haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Portakal Çiçeği Karnavalı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Portakal Çiçeği Karnavalı haber sayfamızda...
Çukurova'nın kalbi Adana

Çukurova'nın kalbi Adana

21.08.2023
Tarih boyunca Anadolu, Mezopotamya ve Doğu Akdeniz arasında köprü vazifesi görmüş Adana. Konumu gereği farklı kültürlerin de birleşme noktası olmuş. Her uygarlık kendi kültür çeşitliliğini bir sonrakine aktararak bir kültür mozaiği oluşturmuş. Hititler, Romalılar, Araplar, Selçuklular, Ramazanoğulları, Osmanlılar, Türkmen ve Yörük aşiretlerinin yöre kültürünün çeşitlenmesine katkıları olmuş. Özellikle 19. ve 20. yüzyıllarda Adana ovasında yerleşimin yoğunlaşmasıyla tarımda ve sanayileşmede büyük atılımların olması, yörenin kültürünü oldukça zenginleştirmiş. Ülkenin en verimli ovalarından Çukurova’da günümüzde pamuk, buğday, ayçiçeği, zeytin, nar, mısır, narenciye, muz, kivi, baklagiller, şekerkamışı, patates, domates, biber, marul, lahana, soğan, pirinç, soya, üzüm, yerfıstığı, bakla, börülce, fasulye, badem, karpuz, kavun, yenidünya gibi birçok ürün üretiliyor. Türkiye’de yetişen mısır ve soya fasulyesinin yarısı, yerfıstığının yüzde 34’ü ve portakalın yüzde 29’u Adana’da yetiştiriliyor.
Türkiye'de ilk ve tek! Hazırlıklar başladı

Türkiye'de ilk ve tek! Hazırlıklar başladı

2.02.2023
Bu yıl 25-30 Nisan 2023 tarihleri arasında 11’incisi düzenlenecek “Nisan’da Adana’da-Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı için hazırlıklara başlandı.
Rıza Akın kaç yaşında ve neden öldü? Rıza Akın kimdir, aslen nerelidir? Hangi dizi ve filmlerde oynadı?

Rıza Akın kaç yaşında ve neden öldü? Rıza Akın kimdir, aslen nerelidir? Hangi dizi ve filmlerde oynadı?

2.11.2022
Rıza Akın’ın vefat haberini Menderes Sabancılar duyurdu. Türk tiyatro, sinema ve dizi dünyasının usta isminin vefatı sevenlerini ve hayranlarını üzüntüye boğarken, ‘Rıza Akın kimdir, aslen nerelidir? Hangi dizi ve filmlerde oynadı?’ ‘Rıza Akın kaç yaşında ve neden öldü?’ araştırmaları da yoğunluk kazandı…
Bakan Ersoy: Yüzlerce etkinlik vatandaşlarla buluşacak

Bakan Ersoy: Yüzlerce etkinlik vatandaşlarla buluşacak

9.10.2022
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Yüzlerce etkinlik vatandaşlarla buluşacak. Tüm sanatseverleri festivale bekliyoruz. Bu etkinliklere katkı sağlayan tüm paydaşlara özellikle teşekkür ediyorum." dedi.
Bakan Ersoy: Festivallerimiz 5 şehirle sınırlı kalmayacak

Bakan Ersoy: Festivallerimiz 5 şehirle sınırlı kalmayacak

1.10.2022
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Beyoğlu Kültür Yolu Festivali"nin 5 şehirle sınırlı kalmayacağını belirterek, "Her yıl geliştirerek devam edeceğiz” dedi.
Troya Kültür Yolu Festivali, 'Troyalılar Geldi' kortejiyle başladı

Troya Kültür Yolu Festivali, 'Troyalılar Geldi' kortejiyle başladı

16.09.2022
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Çanakkale'de düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali'nin açılışı, 'Troyalılar Geldi' kortejiyle başladı. Açılışa katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Ülkemizin kültür ve sanat hayatını zenginleştirmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Çanakkale'de gerçekleştirdiğimiz Troya Festivali'nde 1000'den fazla sanatçının katılımıyla, 100'den fazla etkinlik sanatseverlerle buluşacak" dedi.
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri dalga dalga yayılacak

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri dalga dalga yayılacak

6.09.2022
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle bir kez daha kapılarını açıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 16 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında İstanbul, Ankara, Çanakkale, Diyarbakır ve Konya’da yapılacak festivalleri yaygınlaştıracaklarını belirtti. Ersoy, “Dünyada bu kadar geniş çapta yapılan ender kültür ve sanat etkinliklerinden biriyiz. Kültür sanat coşkumuzu bu beş şehrimizden tüm Türkiye’ye dalga dalga yayacağız. Festival kapsamında oluşturduğumuz kültür rotalarımızla şehirlerimizi özgün cazibe merkezlerine dönüştüreceğiz” dedi.
Bakan Ersoy: Hedefimiz, festivallerimizi herkese ulaşacak şekilde yaygınlaştırmak

Bakan Ersoy: Hedefimiz, festivallerimizi herkese ulaşacak şekilde yaygınlaştırmak

6.09.2022
Türkiye Kültür Yolları tanıtım toplantısına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Dünyada bu kadar geniş çapta, kültür ve sanat etkinlikleri gerçekleştiren ender ülkelerden biriyiz. Hedefimiz, festivallerimizi herkese ulaşacak şekilde yaygınlaştırmak' dedi.
Helyum balonuyla uzaya kebap yolladı

Helyum balonuyla uzaya kebap yolladı

12.04.2022
Adanalı kebapçı, ‘İnsanlı Uzay Yolculuğu Uluslararası Günü’ nedeniyle helyum balonuyla stratosfere boru kebabı yolladı. 38 kilometre havaya çıkan kebap daha sonra Hatay’da denize düştü.
Efsanenin dönüşü

Efsanenin dönüşü

31.03.2022
10 yıl önce bir ‘fikir’ olarak ortaya çıkan, şimdi ise Türkiye’nin en başarılı organizasyonlarından biri haline gelen ‘Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’nı anlatmaya nereden başlasam bilemiyorum.
Portakal Çiçeği Karnavalı'nda renkli görüntüler

Portakal Çiçeği Karnavalı'nda renkli görüntüler

26.03.2022
Portakal Çiçeği Karnavalı başladı. Adanalılar Portakal Çiçeği Karnavalına akın etti. Karnaval alanları dron ile görüntülendi.
Eğlence ekonomisini Türkiye hep pas geçti

Eğlence ekonomisini Türkiye hep pas geçti

26.03.2022
Türkiye’de eğlenceler, festivaller ve buna benzer büyük çaplı etkinliklerle ilgili bazı kesimlerde ilginç bir önyargı var. Sadece yüksek gelir grubundan ve zamanı tamamen müsait insanların katılabileceği etkinlikler gibi görülüyor. Hatta biraz gereksiz olduğu düşünülüyor.
Karnaval ekonomisi

Karnaval ekonomisi

19.03.2022
Türkiye’de düzenlenen karnaval ve festivallerin kentlerle birlikte Türkiye ekonomisine katkısı her geçen gün artıyor. Bunlardan en büyüğü ve uluslararası boyuta taşınanı ise ‘Adana Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’. Sadece üç günde il ekonomisine katkısı 350 milyon lira olan karnaval, ülke turizmine de hizmet ediyor. Bilal Emin Turan / POSTA
Adana, karnavalı bekliyor

Adana, karnavalı bekliyor

2.03.2022
Adana’da bu yıl 10’uncusu yapılacak Portakal Çiçeği Karnavalı için hazırlıklar tam gaz devam ediyor. Karnaval bu yıl çok farklı. 2020’de pandemi nedeniyle online yapılan, geçen yıl da yine pandemi yüzünden sınırlı katılımla düzenlenen karnaval, bu sene 10’uncu yılı olması sebebiyle de çok özel etkinliklere sahne olacak. Neredeyse her yıl katıldığım bu karnavalla ilgili biraz bilgi vermek istiyorum. 23-27 Mart tarihleri arasında düzenleniyor.
40 bin TL ödüllü kostüm yarışması

40 bin TL ödüllü kostüm yarışması

24.12.2021
Adana'da düzenlenen "Portakal Çiçeği Karnavalı" kapsamında yapılacak olan kostüm yarışmasında bu yıl 40 bin lira ödül dağıtılacağı bildirildi.
Portakal Çiçeği Karnavalı için geri sayım başladı

Portakal Çiçeği Karnavalı için geri sayım başladı

15.11.2021
Adana'da '10'uncu Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı', 30 Mart- 2 Nisan 2022'de yapılacak. Komite, karnaval için il ve yurt dışından geleceklere rezervasyonlarını erken yaptırmaları çağrısında bulundu.
Festivaller kenti

Festivaller kenti

13.10.2021
Adana, zaten var olan ününü pekiştirmek için müthiş bir çaba içerisinde. Her yıl nisan ayının ilk hafta sonunda yapılan “Portakal Çiçeği Karnavalı”nın ardından, her yıl ekim ayında düzenlenen “Uluslararası Adana Lezzet Festivali”, bu kentin sadece Türkiye’de değil dünya çapında tanınmasına olanak sağlıyor. Geçen hafta sonu ben de Lezzet Festivali için Adana’daydım.
Portakal Çiçeği Karnavalı'nı on binlerce kişi izledi

Portakal Çiçeği Karnavalı'nı on binlerce kişi izledi

4.04.2021
Adana'da 9. Portakal Çiçeği Karnavalı bu yıl koronavirüs nedeniyle dijital olarak düzenlendi. Portakal Çiçeği Karnavalı, Çukurova Symphonic Project eşliğinde Zuhal Olcay, Yeni Türkü, Sena Şener ve Adamlar grubunun konseriyle sona erdi. Karnaval, on binlerce kişi tarafından izlendi.
Yeni AKM çok iddialı

Yeni AKM çok iddialı

3.04.2021
İstanbul’un en büyük kültür sanat projelerinden Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) inşaatındaydım cuma sabahı... Herkes ortaya nasıl bir yapı çıkacak, ne zaman bitecek diye merakla beklerken; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bir sürpriz yaptı ve projenin mimarı Murat Tabanlıoğlu’nu da yanına alarak gazetecilere inşaatı gezdirdi ve merakları giderdi.
'Ev'siz evlilik olur mu?

'Ev'siz evlilik olur mu?

31.03.2021
Bizim tatlı mı tatlı, kalemi kuvvetli, canımızın içi yazarımız Şirin Sever, pazar günü Fazıl Say-Ece Dağıstan’ın “Evliyiz ama ayrı evlerde yaşıyoruz, birbirimize sırt çantamızla gidip geliyoruz” sözlerinden yola çıkıp şahane bir yazı yazdı. Şirin, yazısında benim alanıma girdiğini belirttiği için bu konuda birkaç cümle de benim yazmam şart oldu.
Evdeki malzemelerle tırnak uzatan iki harika tarif

Evdeki malzemelerle tırnak uzatan iki harika tarif

25.04.2020
Karantina nedeniyle güneş ışığı görmemek vüdumuzun neredeyse her parçasını etkiledi. Bunun için hep birlikte hazır bol zamanımız da varken doğal bakım tariflerine sardık. Bu durumdan tırnaklar da nasibini almalı. Güneş ışığı ve temiz hava almayan tırnaklarınız kırılmaya başladıysa, bu nedenle tırnaklarınız sağlıklı bir şekide uzamıyorsa bolca çözümü var. Tırnak bakım serumlarına para dökmeye de gerek yok. Şu an trend evde kolay bakım önerilerini denemek. Doğal tırnak bakımı, evde tırnak uzatma önerileri, tırnaklarınızın sağlıkla uzamasını sağlayacak iki tarif haberimizde.
Adanalılar balkanda karnaval coşkusu yaşadı

Adanalılar balkanda karnaval coşkusu yaşadı

6.04.2020
Adanalılar bu yıl Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın coşkusunu “EVDEKArnavaL” sloganıyla balkonlarda yaşadı. Balkonlar süslendi, fenerler asıldı, genci yaşlısı zor günlerde birbirlerine moral verdi. Dünyada bir ilk olarak Instagram üzerinden canlı yayın ile yapılan karnavala binlerce kişi katıldı.
Corona virüs nedeniyle iptal edilince balkonlarda kutladılar

Corona virüs nedeniyle iptal edilince balkonlarda kutladılar

4.04.2020
Adana’da bu yıl 3- 12 Nisan tarihlerinde 8’inci kez yapılması planlanan ancak corona virüs salgını nedeniyle iptal edilen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, bölge sakinleri tarafından balkonlarda kutlandı.
'Portakal Çiçeği Karnavalı' Radyo D'den kutlanacak

'Portakal Çiçeği Karnavalı' Radyo D'den kutlanacak

2.04.2020
3-12 Nisan tarihleri arasında 8’nci kez yapılması planlanan ancak koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilen “Nisan’da Adana’da - Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı”, bu yıl EVDEKArnavaL sloganıyla Adana’da balkonlara taşınacak. Ayrıca 4 Nisan Cumartesi akşamı saat 20:30’da Radyo D’den özel EVDEKArnavaL yayını yapılacak.
Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'na 'koronavirüs' iptali

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'na 'koronavirüs' iptali

10.03.2020
Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Komitesi, bu yıl koronavirüs nedeniyle karnavalın yapılmamasına karar verdi. Öte yandan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Kuzey Makedonya'dan koronavirüs haberlerinin geldiğini belirterek, "Yunanistan'da zaten vardı. Virüsün ortaya çıkmış olması nedeniyle 10-12 Nisan tarihlerinde yapacağımız Uluslararası Bando ve Tava Ciğer Festivali'ni ileri bir tarihe erteleme kararı aldık.'' dedi.