Gelinim Mutfakta pideli köfte nasıl yapılır? Pideli köfte tarifi, yapılışı, malzemeler

Gelinim Mutfakta pideli köfte nasıl yapılır? Pideli köfte tarifi, yapılışı, malzemeler

8.05.2024
Kanal D ekranlarının sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün pideli köfte tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise pideli köfte tarifi araştırıyor. Peki pideli köfte nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız pideli köfte tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Canan Karatay'ın favorisi ama sahtesi karaciğeri çürütüyor! Toksin maddelerle dolu, kalp krizi riskini yüzde 90 artırıyor!

Canan Karatay'ın favorisi ama sahtesi karaciğeri çürütüyor! Toksin maddelerle dolu, kalp krizi riskini yüzde 90 artırıyor!

7.05.2024
Canan Karatay, sağlığımız için faydalı pek çok besin önerisinde bulunuyor. Sık sık önerdiği ve favorileri arasında gösterdiği bir besin olarak öne çıkan zeytinyağı, her ne kadar sağlıklı görülse de sahtesi karaciğeri resmen çürütüyor! İşte sahte zeytinyağının zararları ve dikkat edilmesi gerekenler...
Bakkal amca Norveç'te

Bakkal amca Norveç'te

7.05.2024
24 yıldır Norveç’te yaşayan Ali Uslu, çocukluk anılarında yer alan Balıkesir Ayvalık’taki dedesinin bakkal dükkanını Norveç’te hayata geçirdi...
Bakkal amca Norveç'te

Bakkal amca Norveç'te

7.05.2024
24 yıldır Norveç’te yaşayan Ali Uslu, çocukluk anılarında yer alan Balıkesir Ayvalık’taki dedesinin bakkal dükkanını Norveç’te hayata geçirdi.
İhracatın lokomotifi Ege

İhracatın lokomotifi Ege

6.05.2024
İç ve dış ticarette yüzyıllar boyunca öne çıkan İzmir ve Ege Bölgesi, bugün de Türkiye ihracatının lokomotifi konumunda. Türkiye’deki ilk ihracatçı birliği olarak 1939’da kurulan Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) de Ege Bölgesi’nde 12 farklı sektörde faaliyet gösteren ihracatçı firmaları temsil ederek önemli görev üstleniyor. Diğer bir deyişle EİB, 12 ayrı kümeyi temsil eden bir çatı organizasyonu. Üye firmalarına insan kaynağı, finansal kaynak, fiziksel altyapı, iş ağı ve bilgi kaynağı sağlamak için sürdürülebilirlik eksenli çalışmalar gerçekleştiren EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ile Ege ihracatını ve 2024’ün ilk 4 ayını konuşuyoruz.
Dünyanın en iyi yoğurtlu yemeği seçildi! Çökertme kebabı nasıl bir yemek, hangi malzemeler kullanılır? Evde çökertme kebabı tarifi-yapılışı

Dünyanın en iyi yoğurtlu yemeği seçildi! Çökertme kebabı nasıl bir yemek, hangi malzemeler kullanılır? Evde çökertme kebabı tarifi-yapılışı

6.05.2024
Ülkelerin yemeklerini değerlendiren ve en iyiler kadar en kötülerin de listesini yapan Taste Atlas (Lezzet Atlası) bu sefer de en iyi yoğurtlu yemekleri değerlendirdi. Pek çok farklı ülkenin yemeğinin yer aldığı listede en iyi yoğurtlu yemek ise çökertme kebabı seçildi. Ege mutfağının özellikle Muğla ilinin en sevilen yemeklerinden olan bu eşsiz lezzet bir anda pek çok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. İşte evde çökertme kebabı tarifi ile bu lezzet bombası hakkında detaylar…
İhracatın lokomotifi Ege

İhracatın lokomotifi Ege

6.05.2024
İç ve dış ticarette yüzyıllar boyunca öne çıkan İzmir ve Ege Bölgesi, bugün de Türkiye ihracatının lokomotifi konumunda. Türkiye’deki ilk ihracatçı birliği olarak 1939’da kurulan Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) de Ege Bölgesi’nde 12 farklı sektörde faaliyet gösteren ihracatçı firmaları temsil ederek önemli görev üstleniyor. Diğer bir deyişle EİB, 12 ayrı kümeyi temsil eden bir çatı organizasyonu. Üye firmalarına insan kaynağı, finansal kaynak, fiziksel altyapı, iş ağı ve bilgi kaynağı sağlamak için sürdürülebilirlik eksenli çalışmalar gerçekleştiren EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ile Ege ihracatını ve 2024’ün ilk 4 ayını konuşuyoruz.
Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı! Türkiye'de bol bol yetişiyor ama beynimiz çalışmasın diye yedirmemişler

Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı! Türkiye'de bol bol yetişiyor ama beynimiz çalışmasın diye yedirmemişler

29.04.2024
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, yağın verdiği hakiki enerjinin uzun süre acıktırmadığını belirterek “Vücudunuzun ve hücrelerinizin ihtiyacı olan enerjiyi sağlıyor. Hakiki köy zeytinyağı, köy tereyağı kilo aldırmaz. Bunu Türkiye’nin kafasına, beynine işlemek mecburiyetindeyiz.” dedi.
Destan yazan şehir Çanakkale

Destan yazan şehir Çanakkale

29.04.2024
Milli mücadelemizin temellerinin atıldığı, tarihte eşine az rastlanan kahramanlık destanının yazıldığı şehitler diyarı Çanakkale, vatanımızın cennet köşelerinden biri...
Bugün de anılar

Bugün de anılar

28.04.2024
Bayram günü bir çocukluk anımı anlatmış, bayramın birinci günü annemin, komşu çocuğun gömleğini ütülemesi olayını anlatmıştım, okuyucularıma ilginç gelmiş.
Deneyenler inanamıyor: Ayağınızın altına sürerseniz öksürüğü anında kesiyor!

Deneyenler inanamıyor: Ayağınızın altına sürerseniz öksürüğü anında kesiyor!

26.04.2024
Zeytinyağı ve sarımsak ikilisi, gece yatmadan önce mutlaka ayak altına sürülmeli. Bu kür sayesinde, hastalığa yakalanmaktan ve ateşten kurtulacaksınız!
Kaçak işçi kaçak içki

Kaçak işçi kaçak içki

26.04.2024
“Son bir buçuk-iki senede, başta işçilik (personel) olmak üzere işletme ve ürün maliyetleri inanılmaz seviyede arttı. Yemeiçme sektöründe işini layıkıyla ve dürüstçe yapanlar olarak çok zor bir dönem yaşıyoruz. Birçok işletmenin bu maliyetlere dayanması mümkün değil. Ayakta kalmak için ya bizim gibi öz sermayeniz güçlü olacak ve kârdan feragat edeceksiniz ya da piyasanın bir kısmının yaptığı gibi yasa ve etik dışı yollara sapacaksınız. Durum maalesef bu.”
Zayıflama çılgınlığı başladı! Popüler diyetleri konuşalım mı?

Zayıflama çılgınlığı başladı! Popüler diyetleri konuşalım mı?

22.04.2024
Havalar ısınmaya başladı, bayram tatili geldi geçti ve tabii ki zayıflama çılgınlığı da başladı. Özellikle yaz öncesi son 2-3 ay herkesin aklına yazın yaklaştığı düşüncesi filizleniyor ve alıyor herkesi bir telaş.
Ete ve balığa aroma katan: Dry aged

Ete ve balığa aroma katan: Dry aged

21.04.2024
Et ve balıkta uygulanan ‘dry aged’ tekniğinden bahsetmek isterim. İlk olarak 1920’li yıllarda Amerika’da ete uygulanan bu teknik, aslında etin uzun süre dinlendirilerek daha yumuşak ve aromatik olmasını sağlayan bir yöntemdir.
Kadim bir ağaçtan ölümsüzlük sırrına

Kadim bir ağaçtan ölümsüzlük sırrına

14.04.2024
Tencereden tabağa lezzetin temel belirleyicisi olan yağ, aynı zamanda sağlıklı bir yaşamın da ilk adımıdır.
Uzmanlardan korkutan uyarı! 50 yaş altı kanser vakaları sayısı artıyor

Uzmanlardan korkutan uyarı! 50 yaş altı kanser vakaları sayısı artıyor

8.04.2024
Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) bağlı uluslararası Kanser Araştırma Ajansının (IARC) bu yıl yayımladığı rapora göre, 2022'de 20 milyon yeni kanser vakası görülmüşken, düzensiz beslenme, tütün ürünleri kullanımı, hareketsizlik, stresle birlikte bu rakamların artacağı tahmin ediliyor. Dünya genelinde 2050'de 35 milyondan fazla yeni kanser vakasının olacağı öngörülürken, 2022'deki tahmini 20 milyon vakaya oranla yüzde 77'lik artış yaşanması bekleniyor. Medicana Sağlık Grubu Genel Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. Muzaffer Sarıyar ve Doç. Dr. Ozan Akıncı, kanseri önleme konusunda önemli bilgiler verdi.
50 yaşın altında kanser vakaları artıyor! Aman dikkat: Gençler arasında da yaygınlaşıyor!

50 yaşın altında kanser vakaları artıyor! Aman dikkat: Gençler arasında da yaygınlaşıyor!

1.04.2024
Kanserin, dünyada ve Türkiye’de sebebi bilinen ölümler arasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer aldığını söyleyen Genel Cerrahi uzmanı Prof. Dr. Muzaffer Sarıyar, “Kanserin bu kadar yaygınlaşmasının sebepleri arasında artan stres, tütün ve alkol tüketimi, yanlış beslenme, işlenmiş gıdalar, sanayileşmenin getirdiği hava kirliliği bulunuyor. Özellikle 50 yaş altı kanser vakalarının son 30 yılda daha da arttığı biliniyor. Bu nedenle Z kuşağı olarak da bilinen kitle için kanserle mücadele büyük önem taşıyor” dedi.
Mide yarası, ülser ve kabızlığı geçiren bitki! Yüzyıllardır şifa kaynağı olarak biliniyor, bir bardağının değeri altınla yarışıyor

Mide yarası, ülser ve kabızlığı geçiren bitki! Yüzyıllardır şifa kaynağı olarak biliniyor, bir bardağının değeri altınla yarışıyor

27.03.2024
Mide yarası ve ülser oluşumunda bilinçsiz ağrı kesici kullanımı, sigara, kahve, stres ve çevre kirliliğinin zemin hazırladığına dikkat çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, “Mide yaralarını iyileştirmek ya da sık rastlanan bazı mide yakınmalarını geçirmek için ilaç tedavisine ek olarak bitkisel ürünler de kullanılabilir. Bunlar arasında; kudret narı, zeytinyağı, sarı kantaron yağı, papatya çayı başta olmak üzere çeşitli bitkisel çaylar ve çeşitli baharatlar bulunur. Ancak alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bitkisel takviyeler almadan mutlaka doktora danışılması gerekir” dedi.
Hazımsızlık, gaz, şişkinlik ne varsa vücuttan söküp atıyor! Ramazan ayı için 20 dakika kuralı

Hazımsızlık, gaz, şişkinlik ne varsa vücuttan söküp atıyor! Ramazan ayı için 20 dakika kuralı

27.03.2024
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Gülbanu Canbaloğlu “Sahur kahvaltının yerini almalıdır. Sahura kalkmamak ya da sahurda sadece su içmek açlık kan şekerinin erken saatlerde düşmesine, güne hazırlıksız başlanmasına, gün içinde halsizliğe yol açar. Mideyi rahatsız etmemek ve kalori fazlalığını önlemek için en doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır” dedi.
Ramazan'da akdeniz tipi beslenme vücudu dinlendiriyor!

Ramazan'da akdeniz tipi beslenme vücudu dinlendiriyor!

22.03.2024
Ramazan ayında oruç tutarken sağlıklı ve dengeli beslenmek önemlidir ve Akdeniz diyeti bu konuda önemli bir rol oynar. Akdeniz diyeti, meyve, sebze, tam tahıllar, zeytinyağı, balık ve baklagiller gibi sağlıklı besinlerle zenginleştirilmiş bir beslenme tarzıdır ve Ramazan ayında da tercih edilebilir. Akdeniz diyeti, iftar ve sahurda vücudun ihtiyaç duyduğu besin öğelerini dengelerken, aynı zamanda sağlık üzerinde birçok olumlu etkiye sahiptir.
Gıdamızın tadı kaçtı

Gıdamızın tadı kaçtı

20.03.2024
Sahte ballar, sertleşsin diye peynire eklenen nişastalar, farklı karışımlarla 5 litresi piyasaya 415 liradan sürülen zeytinyağları... Denetimlere rağmen gıda sahtekarlarının oyunu artarak devam ediyor. Bu durum vatandaşın sağlığını tehdit ederken üretici için de kayıplara neden oluyor. TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, “Denetimler artmalı ve cezalar caydırıcı olmalı” dedi.
Çağın madeni: Sıvı altın! Elektrikli testere ve patlayıcılarla çalıyorlar

Çağın madeni: Sıvı altın! Elektrikli testere ve patlayıcılarla çalıyorlar

11.03.2024
İklim krizi nedeniyle hasatların zarar görmesi sonucu fiyatları artan zeytinyağı, İspanya’da en fazla çalınan ürün haline geldi.
Çalışana ramazan desteği 2 kat arttı

Çalışana ramazan desteği 2 kat arttı

11.03.2024
Ramazan bereketini çalışanlarıyla paylaşmak ve yardımlaşmak isteyen işverenler çeşitli destekler sağlıyor. Çalışan bağlılığı ve yan haklar alanında çözümler sunan Pluxee Türkiye’nin verilerine göre, çalışanlarına maaş dışında yan haklar veren şirketlerin yüzde 26.5’i dönemsel destek için dini bayramları tercih ediyor.
Yeryüzündeki cennet: Ayvalık

Yeryüzündeki cennet: Ayvalık

11.03.2024
Ayvalık’ı sadece deniz, güneş, kum üçlüsü ile düşünmek bu büyük coğrafyaya haksızlık olur...
Ramazanda sağlıklı beslenme: Sahurda ilk çatalı sebze veya salatadan alın

Ramazanda sağlıklı beslenme: Sahurda ilk çatalı sebze veya salatadan alın

11.03.2024
Ramazan’da ülkemizin bu yıl ortalama oruç süresi 13 saat olacak. Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Yeşilyaprak, sahurda doğru beslenmenin gün içindeki önemini anlattı.