Et Tüketimi

Et Tüketimi Haberleri

Son dakika et tüketimi haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan et tüketimi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan et tüketimi haber sayfamızda...
Beslenme uzmanı tek tek açıkladı! 24 saat kuralına dikkat edin

Beslenme uzmanı tek tek açıkladı! 24 saat kuralına dikkat edin

17.06.2024
Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Nur Enez Baş, Kurban Bayramı’nda et tüketimiyle ilgili, “Etli yemeklere lezzet vermesi için eklenen kuyruk yağı ya da iç yağı kalp damar sağlığını olumsuz etkiler. Bu yağların yerine et kendi suyuyla kısık ateşte pişirilmelidir” dedi. Beslenme Uzmanı Baş, pişirme yöntemi olarak da kızartma yerine haşlama ya da ızgara yönteminin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.
Diyetisyenden Kurban Bayramı uyarısı! “Eti kendi suyunda pişirin”

Diyetisyenden Kurban Bayramı uyarısı! “Eti kendi suyunda pişirin”

17.06.2024
Kurban Bayramı’nda kesim sonrası etin 24 saat bekletildikten sonra tüketilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Rengin Özbey, vatandaşlara kızartma, kavurma ya da mangal yerine haşlama ve fırında pişirme yöntemini tercih etmeleri gerektiği uyarısında bulundu.
Kurban Bayram'ında anne adaylarına beslenme önerileri

Kurban Bayram'ında anne adaylarına beslenme önerileri

17.06.2024
Kurban Bayram'ında et tüketiminin artmasıyla birlikte anne adaylarının özellikle Toksoplazma riskine karşı dikkatli olması gerektiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Önder Sakin, “Vücutlarında Toksoplazma paraziti bulunduran bazı hayvanların etlerinin çiğ ya da az pişmiş olarak yenmesi ile insana bulaşabilen enfeksiyon hem anne adayı hem de bebek sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle daha önce Toksoplazma geçirmemiş olan hamilelerin çiğ ete temas etmemesi, etleri iyi pişmiş olarak tüketmesi gerekir. Az pişmiş etlerde Toksoplazma dışında Salmonella, Brusella ve tenya gibi enfeksiyon riskleri de bulunmaktadır. Diğer yandan etlerin çok yüksek ısılarda uzun süre pişirilmesi de ette protein kaybına neden olmaktadır. Bu sebeple etlerin haşlama şeklinde pişirilerek tüketilmesini önermekteyiz" diye konuştu.
Diyetisyenden Kurban Bayramı için dikkat çeken açıklama! Vatandaşlar dikkat etmeli

Diyetisyenden Kurban Bayramı için dikkat çeken açıklama! Vatandaşlar dikkat etmeli

16.06.2024
Bitlis’te Uzman Diyetisyen Halil Kara, Kurban Bayramı’nda dikkat edilmesi gereken konularda uyarılarda bulundu.
Et tüketimine dikkat! Diyetisyen önerdi: Kurban Bayramı boyunca bunları kesinlikle yapmayın

Et tüketimine dikkat! Diyetisyen önerdi: Kurban Bayramı boyunca bunları kesinlikle yapmayın

16.06.2024
Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda uyarılarda bulunan Diyetisyen Orhan Okşar, kurban etinin tüketilmeden 24 saat bekletilmesi uyarısı yaptı.
Bayram heyecanına kapılmayan! Kurban Bayramı boyunca sakın bunları yapmayın

Bayram heyecanına kapılmayan! Kurban Bayramı boyunca sakın bunları yapmayın

15.06.2024
Dünyanın her yerine nam salmış ‘kuş sütü’ eksik kahvaltı masaları, peşinden gelen şerbetli tatlılar ve Kurban Bayramı’nda etlerin bolca yer aldığı sofralar, azami özeni gerektiren yeterli nedenler oluyor.
Bayramda aşırı et tüketimi kalp krizi riskini arttırıyor!

Bayramda aşırı et tüketimi kalp krizi riskini arttırıyor!

14.06.2024
Kurban bayramında etin aşırı tüketilmemesi gerektiğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğaç Okşen, “Kırmızı etin bağırsak bakterileri ile etkileşimi sonrası trimetilamin N-oksit (TMNO) denilen bir yan ürün ortaya çıkmaktadır. TMNO, damar duvarlarına kolesterol birikimini artırır ve pıhtılaşma hücrelerini teşvik ederek inme, kalp krizi gibi risklerde artışa yol açar. Kırmızı eti aşırı tüketmek, vücutta inflamasyon (yangı) artışına yol açar ve böylece kalp damarlarında plak birikimi hızlanır ve birikmiş plakların pıhtılaşma riskinde artış görülür" dedi.
Kurban bayramı için anne adaylarına uyarı

Kurban bayramı için anne adaylarına uyarı

13.06.2024
Kurban bayramında et tüketiminin artmasıyla birlikte anne adaylarının özellikle Toksoplazma riskine karşı dikkatli olması gerektiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Önder Sakin, “Vücutlarında Toksoplazma paraziti bulunduran bazı hayvanların etlerinin çiğ ya da az pişmiş olarak yenmesi ile insana bulaşabilen enfeksiyon hem anne adayı hem de bebek sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle daha önce Toksoplazma geçirmemiş olan hamilelerin çiğ ete temas etmemesi, etleri iyi pişmiş olarak tüketmesi gerekir. Az pişmiş etlerde Toksoplazma dışında Salmonella, Brusella ve tenya gibi enfeksiyon riskleri de bulunmaktadır. Diğer yandan etlerin çok yüksek ısılarda uzun süre pişirilmesi de ette protein kaybına neden olmaktadır. Bu sebeple etlerin haşlama şeklinde pişirilerek tüketilmesini önermekteyiz" diye konuştu.
Uzmanlar bayram öncesi uyarıyor: O hastalığa sahip olanlar dengeli et tüketimine dikkat etsin!

Uzmanlar bayram öncesi uyarıyor: O hastalığa sahip olanlar dengeli et tüketimine dikkat etsin!

13.06.2024
Kurban Bayramında sağlıklı beslenilmesi için uzmanlar et tüketimi konusunda uyarıda bulunurken, kronik rahatsızlığı olanların sakatat tüketmemesi gerektiğine dikkat çekildi.
Kurban Bayramı’ndaki gizli tehlike! Fazla et tüketmek beklenmedik sorunlara yol açabilir: Kan şekeriniz zirve yapabilir

Kurban Bayramı’ndaki gizli tehlike! Fazla et tüketmek beklenmedik sorunlara yol açabilir: Kan şekeriniz zirve yapabilir

12.06.2024
Bayramda et tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Tutal, “Kısa sürede yoğun miktarda et ve yağ tüketimi çarpıntı, tansiyon yükselmesi ve kan şekerinde yükselmelere yol açabilir” dedi.
Bayramda kilo almamak için nelere dikkat edilmeli?

Bayramda kilo almamak için nelere dikkat edilmeli?

11.06.2024
Diyetisyen Emine Ayvaz kurban bayramında et ve tatlı tüketiminin artmasıyla mide bağırsak sorunları ile birlikte kısa zamanda kilo alımının yaşanabileceğini dikkat çekti. Hızlı kilo alımına karşı yapılması gerekenleri anlattı;
4 günlük bayramda kilo alımına karşı dikkatli olun!

4 günlük bayramda kilo alımına karşı dikkatli olun!

11.06.2024
Diyetisyen Emine Ayvaz kurban bayramında hızlı kilo alımına karşı uyarılarda bulundu.
Beslenme ve Diyet Uzmanından bayram uyarısı: “Kurban eti kesilir kesilmez tüketilmemeli”

Beslenme ve Diyet Uzmanından bayram uyarısı: “Kurban eti kesilir kesilmez tüketilmemeli”

11.06.2024
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Saygı Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gülcan Yıldız, ‘bayramda nasıl beslenilmeli’ konusunda vatandaşları uyardı. “Her zaman olması gerektiği gibi Kurban Bayramı’nda da dengeli ve sağlıklı beslenmek çok önemlidir” diyen Yıldız, kurban etinin kesilir kesilmez tüketilmemesi, 1 gün dinlendirilip uygun pişirme yöntemiyle tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Bayram sevinciniz kursağınızda kalmasın! Aşırı miktarda tüketmek kansere davetiye çıkarıyor: Bağırsakları tıkıyor, kolesterolü zirveye çıkarıyor, sindirim sistemini alt üst ediyor

Bayram sevinciniz kursağınızda kalmasın! Aşırı miktarda tüketmek kansere davetiye çıkarıyor: Bağırsakları tıkıyor, kolesterolü zirveye çıkarıyor, sindirim sistemini alt üst ediyor

11.06.2024
Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber herkesi farklı bir heyecan sarıyor. Kimisi bayramın şenlikli günleri için mutlu olurken kimisi de birbirinden lezzetli kavurmaları yemek için gün sayıyor. Fakat bu özel dönemde beklenmedik sağlık problemleri ortaya çıkabiliyor. Bunun nedeni ise eti aşırı miktarda tüketmek oluyor.
Harvard uzmanı: Ruh sağlığı için et tüketin

Harvard uzmanı: Ruh sağlığı için et tüketin

17.03.2024
Harvard Üniversitesi’nden beslenme uzmanı Dr. Georgia Ede, beynin ete ihtiyacı olduğunu açıkladı.
Anlaşma sağlandı, et fiyatları Ramazan’da sabitlendi! İstanbul’dan sonra sıra Ankara’da: İşte isim isim et fiyatlarını sabitleyen marketler

Anlaşma sağlandı, et fiyatları Ramazan’da sabitlendi! İstanbul’dan sonra sıra Ankara’da: İşte isim isim et fiyatlarını sabitleyen marketler

5.03.2024
On bir ayın sultanı Ramazan ayı gelirken, tüm gıda ürünleri ile birlikte özellikle et fiyatlarında spekülatif artışlar görülüyor. Oruç ibadeti yerine getirilirken özellikle kalite beslenme adına et tüketimi de artış gösteriyor. Ancak fırsatçılar Ramazan ayı gelmeden et fiyatları üzerinde oynama yapmaya başlıyor. Bu duruma dur demek adına harekete geçen İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği Başkanı Faruk Güzeldere, İstanbul’da Ramazan ayında et fiyatlarının sabitlendiğini duyururken, PERDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recai Kesimal Ankara’da da Ramazan ayı boyunca kırmızı et fiyatlarının sabitleneceğini söyledi.
Aşırı kırmızı et tüketimi kanser riskini artırıyor

Aşırı kırmızı et tüketimi kanser riskini artırıyor

26.02.2024
Kırmızı eti aşırı tüketmek sağlığı ciddi anlamda olumsuz etkiliyor. Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Dr. Mehmet Güzel, kırmızı etli ürünlerden uzak durulması gerektiğini belirterek ihtiyaç fazlası tüketimin kalın bağırsak kanseri riskini arttırdığını söyledi.
Kanser hastaları şeker tüketebilir mi?

Kanser hastaları şeker tüketebilir mi?

3.02.2024
Kanserli hastaların ve özellikle de kemoterapi tedavisi alan hastaların kulaktan dolma bilgilerle yanlış yönlendirilebildiğine dikkat çeken Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Şener Cihan, “Konu ile ilgili uzmanlığı olmayan ‘üst komşu, yan komşu’ gibi birçok kişi, sağdan soldan duyma bilgilerle kemoterapi hastalarına önerilerde bulunabilmektedir. Yanlış önerilerden biri ise şekerin tamamen besin kaynağı olarak yasaklanmasıdır. Kanser hastaları şeker tüketebilir. Özellikle iştahı azalmış, zayıflama sürecindeki hastalarda enerji kaynağı olarak kullanılabilir” dedi.
Bayram ve bayram sonrası formda kalmak için yapılması gerekenler

Bayram ve bayram sonrası formda kalmak için yapılması gerekenler

1.07.2023
Kurban Bayramı sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz, geniş sofralarda buluştuğumuz özel günlerdendir. Peki bu geniş sofralarda diyet süreci nasıl olmalıdır, nasıl daha sağlıklı beslenilebilir ve kilo almadan bu süreç geçirilebilir? Bayram sonrası fit kalabilmek için dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenme önerileri

Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenme önerileri

29.06.2023
Kurban Bayramı'nda et ve tatlı tüketimi en yüksek seviyelere çıkıyor. Ancak Kurban Bayramı'nda aşırı et ve tatlı tüketimi pek çok sağlık sorununa yol açabiliyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, Kurban Bayramı'nda beslenme konusuna dikkat çekti.
Kurban etini az tuzlu ve yağsız tüketin!

Kurban etini az tuzlu ve yağsız tüketin!

29.06.2023
Kurban Bayramı'nı sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için beslenme düzenine çok dikkat etmek gerekiyor. Özellikle kalp ve tansiyon hastalarının bayram boyunca sağlıklı beslenmesi öneriliyor. Uzmanlar bayram sürecinde hipertansiyon ve kalp hastalarının her öğün kırmızı et tüketmemeye, normal yeme düzenlerini bozmamaya özen göstermesi gerektiğini söylüyor.
Kurban Bayramı zehir olmasın! Uzmanı uyardı: Eti böyle yemek hasta ediyor

Kurban Bayramı zehir olmasın! Uzmanı uyardı: Eti böyle yemek hasta ediyor

28.06.2023
Kurban Bayramı'nda et ve tatlı tüketimi en yüksek seviyelere çıkıyor. Özenli ve bol ikramlı sofralara karşı koyabilmek neredeyse imkansız hale geliyor. Ancak Kurban Bayramı'nda özellikle aşırı et tüketimi bazı sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Prof. Dr. Vedat Göral, Kurban Bayramı'nda doğru beslenmenin önemine dikkat çekerek, sağlıklı bir bayram geçirebilmeniz için çok önemli tavsiyelerde bulundu.
Uzmanı uyardı! Dikkat edilmediğinde kalp krizi riski doğuyor

Uzmanı uyardı! Dikkat edilmediğinde kalp krizi riski doğuyor

27.06.2023
Kalp sağlığını korumanız için dengeli ve sağlıklı beslenmeniz gerekiyor. Özellikle Kurban Bayram'nda et tüketiminde aşırıya kaçmamanız öneriliyor. Kalp sağlığını koruyabilmek ve bayramı sağlıklı geçirmek için izlemeniz gereken adımları bu haberde bulabilirsiniz.
Kurban Bayramı’nda bu sağlık kurallarına dikkat edin

Kurban Bayramı’nda bu sağlık kurallarına dikkat edin

27.06.2023
Kurban etlerinin pişirme ve sindirim aşamasında zorlanmamak için saklama koşullarına çok dikkat etmek gerekiyor. Kurban Bayramı’nda, diğer bayram geleneklerinde de olduğu gibi şeker, tatlı tüketimiyle birlikte kırmızı et tüketimi de artıyor. Bu dönemde fazla kilo problemi, yüksek tansiyon, kalp-damar rahatsızlığı ve diyabeti olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmesi gerekiyor.
Bayramın ilk gününe dikkat! 24 saat geçmeden tüketmeyin

Bayramın ilk gününe dikkat! 24 saat geçmeden tüketmeyin

26.06.2023
Kurban Bayramı'nda artan et tüketimi sadece hastalıklara değil kilo problemlerine de yol açıyor. Özellikle bayramın ilk gününden itibaren tüketilmeye başlanan kırmızı et, sağlık için ciddi tehdit oluşturabiliyor. Uzmanlar etin 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmesini öneriyor.