Kanserojen Besinler

Kanserojen Besinler Haberleri

Son dakika kanserojen besinler haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kanserojen besinler gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kanserojen besinler haber sayfamızda...
Pekmez ve balı böyle tüketenler dikkat: O şekilde yendiklerinde beyaz şekerden daha kanserojen oluyor!

Pekmez ve balı böyle tüketenler dikkat: O şekilde yendiklerinde beyaz şekerden daha kanserojen oluyor!

14.02.2024
Pekmez ve bal, en sevilen ve en sık tüketilen sağlıklı şeker kaynakları olarak biliniyor. Bu besinlerin doğru şekilde tüketilmiyor olması da çeşitli sağlık problemlerini beraberinde getirebiliyor. Uzmanlar özellikle o tüketim şekline dikkat çekiyor. İşte bal ve pekmezi kansere dönüştüren o yöntem ve vücudumuza olan zararları!
Sağlıklı zannediyorduk ama hastalık saçıyormuş! Kahvaltı sofralarının vazgeçilmeziydi

Sağlıklı zannediyorduk ama hastalık saçıyormuş! Kahvaltı sofralarının vazgeçilmeziydi

12.10.2023
Türkiye, gerek meyve, gerekse meyve suyu bakımından oldukça yüksek çeşitliliğe sahip. Ayrıca meyve suları, çoğumuzun kahvaltı öğününde tercih ettiği içecekler arasında yer alıyor. Sıkça tüketilen bu içecekler soframıza gelene kadar pek çok işlemden geçiyor. Peki marketten alınan meyve sularının sağlıklı olup olmadığı nasıl anlaşılır? Organik meyve suyu nerede bulunur, nasıl elde edilir? Gıda mühendisi İbrahim Uğur Toprak, Posta.com.tr okurları için tek tek anlattı.
Dünya Sağlık Örgütü  2015'ten beri kanserojen olduğunu söylüyor! Biz hala severek tüketiyoruz...

Dünya Sağlık Örgütü 2015'ten beri kanserojen olduğunu söylüyor! Biz hala severek tüketiyoruz...

21.08.2023
Sağlık bir ömür için zararlı besinlerden uzak durmalı. Medicine dergisinde yayınlanan araştırmada ömrü kısaltan besinler listelendi. Peki en zararlı Akdeniz diyeti ömrü 10 yıl uzatıyor. Kepekli tahıllar, sebze ve meyveler ise ömrü uzatıyor. Peki bilimsel çalışmalara göre nasıl beslenmek sağlıklı? İşte yanıtı...
Kimse mutfağına sokmuyordu ama binbir çeşit faydası varmış

Kimse mutfağına sokmuyordu ama binbir çeşit faydası varmış

31.07.2023
Tükettiğimiz birçok besinin içeriğini her zaman kontrol edemiyoruz. Zararlı olduğu kanısı yaygın olan besinleri ise mümkün olduğu kadar mutfağımıza sokmuyoruz. Ancak zararlı olduğu zannedilen bazı yiyeceklerin pek çok faydaları da bulunuyor. İşte bilim insanlarının araştırmaları sonucu fikirlerinizi tamamen değiştirecek o besinler...
Yıllarca farkında olmadık! Buzdolabına girdiğinde kanserojene dönüşüyor

Yıllarca farkında olmadık! Buzdolabına girdiğinde kanserojene dönüşüyor

28.02.2023
Yiyeceklerin yanlış koşullarda saklanması sağlığı riske atabiliyor. Yiyecekler kolayca bozulmamaları için genellikle buzdolabında saklanıyorlar. Ancak bazı gıdaların kesinlikle buzdolabına girmemesi gerekiyor. Uzmanlar sıklıkla tüketilen bir sebzenin buzdolabında saklanmasının kanser riskini artırabileceğini belirtiyor.
Çocuklara asla yedirmemeniz gereken kanserojen besinler

Çocuklara asla yedirmemeniz gereken kanserojen besinler

28.10.2022
Okul dönemleri aileler için sürekli bir şeylere yetişmenin telaşının yaşandığı dönemlerdir. Özellikle her iki ebeveyn de çalışıyorsa şartlar daha da güçleşir. Sabahları iş için hazırlanmanın yanında çocuğu giydirip kahvaltı yaptırma telaşı hemen her evde yaşanır. Zira okul servisinin gelmesi an meselesidir. Akşamları da benzer bir telaş akşam yemeği ve çocuğun ödevleri için yaşanır. Bütün bu koşuşturmaca içinde çocuklarınız için hazırladığınız yemeklerin sağlıklı olması büyük önem taşır çünkü sağlıklı öğünler hem çocuğun fizyolojik sağlığına ve gelişimine katkıda bulunur. Peki, zamanla yarıştığınız dönemlerde çocuklara pratikolsun diye yedirdiğiniz besinlerin onların sağlığına zarar verdiğini biliyor muydunuz?
Kanser hastaları şeker tüketebilir mi?

Kanser hastaları şeker tüketebilir mi?

3.02.2024
Kanserli hastaların ve özellikle de kemoterapi tedavisi alan hastaların kulaktan dolma bilgilerle yanlış yönlendirilebildiğine dikkat çeken Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Şener Cihan, “Konu ile ilgili uzmanlığı olmayan ‘üst komşu, yan komşu’ gibi birçok kişi, sağdan soldan duyma bilgilerle kemoterapi hastalarına önerilerde bulunabilmektedir. Yanlış önerilerden biri ise şekerin tamamen besin kaynağı olarak yasaklanmasıdır. Kanser hastaları şeker tüketebilir. Özellikle iştahı azalmış, zayıflama sürecindeki hastalarda enerji kaynağı olarak kullanılabilir” dedi.
Sağlıklı sanıyoruz ama kanser yapıyormuş: Dünya Sağlık Örgütü'nden şaşırtan araştırma

Sağlıklı sanıyoruz ama kanser yapıyormuş: Dünya Sağlık Örgütü'nden şaşırtan araştırma

14.07.2023
Dünya Sağlık Örgütü, diyet sınıfına giren birçok ürünün kansere neden olan aspartam içerdiğini açıkladı. Aspartamlı ürünler arasında az yağlı yoğurt ve sakız gibi günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz ürünler de var.
Glutatyon içeren besinler nelerdir? En çok glutatyon hangi gıdalarda var?

Glutatyon içeren besinler nelerdir? En çok glutatyon hangi gıdalarda var?

16.05.2023
Son zamanlarda çoğalan organik beslenme ve sağlıklı çabası ile beraber insanların tüketmiş oldukları gıdaları daha özenli bir şekilde tercih etmelerine ve tüketilen her şeyin incelenmesini de beraberinde getirmektedir. Bununla beraber Glutatyon insan vücudunun üretmiş olduğu en güçlü antioksidan şeklinde bilinmektedir. Glutatyon toksik ve kanserojen maddeleri etkisiz duruma getirip insan vücudundan artar ve bağışıklığı korumaya destek olur. Glutatyon içeren besinler hakkında merak edilen ayrıntıları derledik.
Neredeyse yediğimiz her şeyde var! Bu yiyecekler yüksek ısıya maruz kaldığında kısır bırakıyor, kansere neden oluyor!

Neredeyse yediğimiz her şeyde var! Bu yiyecekler yüksek ısıya maruz kaldığında kısır bırakıyor, kansere neden oluyor!

25.10.2023
Akrilamid, ilk kez 1893 yılında Almanya’da bulunan en tehlikeli kimyasal içerikler arasında yerini aldı. 2002’de yapılan bir çalışmada, karbonhidrat bakımından zengin gıdalarla yapılan kızartma veya fırınlama işlemi sırasında yüksek miktarda Akrilamid oluştuğuna dikkat çekildi. Günümüzde kanser ve kısırlık sorununun artmasıyla birlikte uzmanlar, bu hastalıkların beslenmeyle alakasının mutlaka araştırılması gerektiğini belirtiyorlar. Peki, hangi gıdalar akrilamid oluşumuna neden oluyor? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Tuba Kayan Tapan, yemeklerin çok fazla pişirilmesi ve yakılmasıyla ortaya çıkan kanserojenik madde “akrilamid” hakkında merak edilenleri Posta.com.tr okuyucuları için yanıtlıyor.
Havalar nasıl olursa olsun, bağırsaklarınız iyi olsun!

Havalar nasıl olursa olsun, bağırsaklarınız iyi olsun!

18.12.2022
Bağırsak sağlığının korunması birçok hastalığın önüne geçilmesine yardımcı oluyor. Uzmanların bir bölümü 'kişinin bağırsağı sağlıksızsa, beden hastalanmaya mahkumdur' diyor. Kalın bağırsak sağlığının genel sağlık üzerinde önemli bir etkisi var. Kalın bağırsaktaki mikrobiyatanın korunması için bağırsak florasını destekleyecek şekilde beslenilmesi gerekiyor. İşte bağırsak sağlığını iyileştiren ve dolayısıyla bağışıklığı destekleyen besinler ve bağırsak sağlığının bozulmasına neden olan en önemli yanlışlar!
Tam mevsimi: Mide kanserine karşı zırh görevi görüyor!

Tam mevsimi: Mide kanserine karşı zırh görevi görüyor!

28.10.2022
Mide kanseri, midedeki hücrelerin kontrolsüz çoğalmasıdır. Mide kanserinin en yaygın türü kolon kanseridir. Mide kanseri ciddi hayati bir hastalıktır, hastanın hayatta kalması kanser hücrelerinin tipine, tümörün boyutuna, hastalık tespit edildiğinde tümörün yayılmasına bağlıdır.
Akciğer kanserinin en sık görülen belirtisi: Hemoptizi!

Akciğer kanserinin en sık görülen belirtisi: Hemoptizi!

20.10.2022
Akciğer kanseri, akciğer dokularındaki hücrelerin kontrolsüz çoğaldığı bir hastalıktır. British Medical Journal'a (BMJ) göre, anahtar semptom her yıl binlerce kanser hastasını etkiliyor. Akciğer kanseri belirtilerini takip etmek hayati önem taşıyor. Hastalığı erken evrelerde yakalamak hayatta kalma oranını önemli ölçüde artırıyor. Semptomlar akciğer kanseri açısından çok önemli rol oynuyor. Hemoptizi ise bu konuda çok kritik!
Okullardaki gizli tehlike! Koronavirüsün gölgesinde kaldı

Okullardaki gizli tehlike! Koronavirüsün gölgesinde kaldı

15.09.2021
Okulların açılması ve yüz yüze eğitimin başlamasıyla koronavirüs tedbirleri velilerin ilk gündem maddesi oldu. Ancak öğrencileri bekleyen başka bir tehlike daha var. Uzmanlar bu tehlikenin 'ilerleyen dönemde genlerde bozulmalara sebep olduğunu' söylüyor.
Sağlıklı et tüketimi için 9 ipucu

Sağlıklı et tüketimi için 9 ipucu

6.02.2023
Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Muhammed Keskin, kırmızı et tüketirken dikkat edilmesi gerekenler anlatıyor
Güvenli gıda için 13 kural

Güvenli gıda için 13 kural

27.02.2023
Besinlerin değerinin kaybolmaması için satın alma, hazırlama, pişirme ve saklama konusunda dikkat etmemiz gereken bazı kurallar var. Gıda Mühendisi ve Beslenme Uzmanı Gamze Ekinci anlatıyor
Gebelik diyeti listesi: Gebelik diyeti nasıl yapılır? 1 haftada kaç kilo verilir?

Gebelik diyeti listesi: Gebelik diyeti nasıl yapılır? 1 haftada kaç kilo verilir?

29.03.2021
Hamilelik süresince; anne adayının gereğinden çok kilo almasının ve buna bağlı şekilde bebekte oluşacak sağlık problemlerinin önlenmesi adına, annenin beslenme biçiminin düzenlenmesine ''gebelik diyeti'' şeklinde isimlendirilir. Gebelik diyeti; hamilelik süresinde kilo alımının durdurulmasını değil, dengeli ve sağlıklı bir biçimde kilo almayı amaçlar
“Bir gün hepimiz kanser olacak mıyız?”

“Bir gün hepimiz kanser olacak mıyız?”

4.02.2021
Hepimizin de bildiği üzere asrın hastalığı olarak bilinen kanser, her yıl 10 milyona yakın can alıyor.
Uzmanından açıklama: Kanserden korunmak için sarımsak tüketin!

Uzmanından açıklama: Kanserden korunmak için sarımsak tüketin!

4.02.2021
Fitoterapi Uzmanı Doktor Buğra Buyrukçu, Türkiye'de her yıl 160 bin kişiye kanser tanısı konulduğunu ve önlem alınmazsa bu rakamın 20 yıl içinde yüzde 60 oranında artabileceğini belirterek, sağlıklı beslenmenin kanser riskini yüzde 30-35 oranında azalttığını söyledi.
Sağlık Bakanlığı’ndan sağlık çalışanlarına istifa yasağı

Sağlık Bakanlığı’ndan sağlık çalışanlarına istifa yasağı

27.10.2020
Sağlık Bakanlığı 81 il valiliğine sağlık çalışanlarıyla ilgili bir yazı gönderdi. Genelgeye göre, her ne sebeple olursa olsun Kovid-19 salgını sürecinde istifa talebinde bulunan personelin mezkur talebi kabul edilmeyecek.
Dikkat! Bu besinler kanserojen içeriyor

Dikkat! Bu besinler kanserojen içeriyor

27.10.2020
Meme kanseri, dünyada en sık görülen ikinci kanser türüdür. Ülkemizde her 10 kadından 1’inde görülen meme kanserinden korunmak için en etkili yöntem, erken teşhis, düzenli hekim kontrolü ve sağlıklı yaşam tarzı olduğu unutulmamalıdır. Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Buse Özdemir, meme kanserine karşı koruyucu olan besinler ve beslenme yöntemleri ile ilgili bilgi verdi.
Kuruyemişteki büyük tehlike

Kuruyemişteki büyük tehlike

30.12.2019
Yılbaşı akşamlarının vazgeçilmezi olan kuruyemiş insan sağlığını ciddi anlamda tehdit ediyor. Prof. Dr. Özlem Turgay,özellikle yılbaşında bolca tüketilen kuruyemişlere karşı önmeli açıklamalarda bulundu.
Soğuk hava kanseri tetikliyor

Soğuk hava kanseri tetikliyor

26.12.2019
Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Karagöl, bu farklılığın neden kaynaklandığının tam olarak belirlenemediğini ancak çalışmayı yapan araştırma ekibinin, D vitamini eksikliği ve yağışla birlikte topraktaki minerallerin yoğunluklarının değişmesinin etkili olabileceğini düşündüklerini bildirdi.
Propolis nedir? Propolisin faydaları nelerdir?

Propolis nedir? Propolisin faydaları nelerdir?

11.10.2019
Propolis nedir, propolisin faydaları nelerdir sorusunu Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Günal’a sorduk. Propolis kanserle mücadelen, soğuk algınlığına kadar birçok hastalığa şifa sağlamaktadır. Arıların şifa olarak ürettiği propolisin nedir, propolisn faydaları nelerdir, propolis neye faydalıdır sorularının cevaplarını Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Günal açıkladı. İşte propolisin faydaları ve propolis hakkında tüm bilinmeyenler…
Sipariş vermeden önce bir daha düşünün! Bu itiraflar mide bulandırıyor

Sipariş vermeden önce bir daha düşünün! Bu itiraflar mide bulandırıyor

9.08.2019
Fast food besinler kolay erişilebilen ve lezzetli olarak görülse de hazırlanış şekilleri onları birer sağlık düşmanına çevirebiliyor. Özellikle kızgın yağda kızartılarak yapılan çeşitleri ve içeriği belli olmayan fabrikasyon ürünler kanserojen maddeler içerebiliyor. Peki bu besinlerden en sağlıksızları hangileri sizce? Bakın fast food çalışanları neler demişler...