Kahvaltı, yemek kültürümüzün en özel öğünüdür. Aile bireyleri ve dostlarla oturulan kahvaltı sofralarındaki hoş sohbetlerin tadına doyum olmaz. Çeşit çeşit peynirler, zeytinler, ballar, reçeller, sucuklu yumurta, omlet, mıhlama, menemen, simit, poğaça… Saymakla bitmez. PAZAR POSTASI jürisi, tatilcilerin hayallerini süsleyen İstanbul, Bodrum ve Çeşme’nin en iyi kahvaltıcılarını sizin için listeledi.
Yoğun tereyağı kokusuyla iştah kabartan ve ünü dünyaya yayılan kruvasan’ın bu kadar çok sevilmesinin sonucu olarak 30 Ocak, Dünya Kruvasan günü olarak kutlanıyor. Biz de bu nedenle kökeni 13. Yüzyıl'a kadar dayanan ve dünyada "croissant" adı ile geçen kruvasan'ın tarihine bir göz atalım dedik. Bu vesiyleyle bir Fransız lezzeti olarak bildiğimiz kruvasan'ın tarihinin rivayet bu ya, Osmanlı dönemindeki Viyana Kuşatması'na kadar dayandığını öğrendik. Gelin, birlikte hem kruvasan yeme kültürüne hem de ortaya çıkış hikayesine bakalım!