Salmonella Bakterisi

Salmonella Bakterisi Haberleri

Son dakika Salmonella bakterisi haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Salmonella bakterisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Salmonella bakterisi haber sayfamızda...
Çiğ köftede 'salmonella' ve 'bağırsak kökenli bakteri' tehlikesi!

Çiğ köftede 'salmonella' ve 'bağırsak kökenli bakteri' tehlikesi!

13.11.2022
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Gıda Mühendisi Prof. Dr. Işıl Var'ın öğrencileriyle birlikte yürüttüğü araştırmada etli ve etsiz olmak üzere marketlerde, zincir restoranlarda ve evlerde yapılan etli ve etsiz çiğ köfte örnekleri incelendi. 250 yakın örneğin incelendiği araştırmada, etli ürünlerin tamamına yakınında Salmonella bakterisine rastlanırken, etsiz çiğ köftenin de hiç masum olmadığı ortaya çıktı.
Bu bakteri en çok 1 yaşından küçük çocukları etkiliyor!

Bu bakteri en çok 1 yaşından küçük çocukları etkiliyor!

19.09.2022
Çikolata ürünleriyle bağlantılı 151 yiyecekte Salmonella tespit edilmesi üzerine, dünya harekete geçti. Çocukların sıkça tükettiği ambalajlı atıştırmalık ürünlerde tespit edilen Salmonella (Salmonellozis) bakterisi, can kaybı ve ekonomik sorunlara sebep oluyor. Bir yaşından küçük çocuklarda bu bakterinin daha fazla görüldüğünün altını çizen besin hijyeni ve teknolojisi profesörü ebeveynlere uyarılarda bulundu. Salmonella bakterisi bakımından riskli besinler arasında tespit edilen paketli gıdaların dışında en çok kırmızı et, kanatlı eti, yumurta bulunuyor!
Hindistan’da korkunç kaza! Tanker traktöre çarptı: Ölüler ve yaralılar var

Hindistan’da korkunç kaza! Tanker traktöre çarptı: Ölüler ve yaralılar var

29.08.2022
Hindistan’ın Uttarakhand eyaletinde tankerin, römorkunda 35 kişiyi taşıyan traktöre çarpması sonucu 6 kişi hayatını kaybetti, 3’ü ağır toplam 24 kişi yaralandı.
Bir salmonella bakterisi şüphesi daha! Ferrero’nun ardından Mondelez çikolataları da...

Bir salmonella bakterisi şüphesi daha! Ferrero’nun ardından Mondelez çikolataları da...

28.08.2022
İtalya merkezli Ferrero çikolata şirketinin ardından Mondelez şirketi de salmonelle bakterisi şüphesiyle 3 üretim sahasını kapattı.
İkinci salmonella vakası: Dünyanın en büyük çikolata fabrikasında salmonella bulundu

İkinci salmonella vakası: Dünyanın en büyük çikolata fabrikasında salmonella bulundu

30.06.2022
Dünyanın önde gelen çikolata üreticilerinden birinin daha fabrikasında salmonella bakterisi tespit edildi. Yapılan yazılı açıklamada, Belçika'nın Wieze kentindeki fabrikada bakterinin 27 Haziran'da bulunduğu bildirildi. Bunun üzerine 25 Haziran'dan bu yana üretilen çikolataların tümünün satışının durdurulduğu belirtildi. İşte salmonella virüsü tespit edilen çikolata üreticisi hakkında detaylar...
Ördek yumurtası yedi, öldü

Ördek yumurtası yedi, öldü

28.06.2022
65 yaşındaki İngiliz, tarım festivalinden satın aldığı ördek yumurtalarını yedikten sonra alışılmadık derecede şiddetli bir salmonella hastalığına yakalanarak hayatını kaybetti.
Kinder'den açıklama! Salmonella virüsünün sebebi ortaya çıktı

Kinder'den açıklama! Salmonella virüsünün sebebi ortaya çıktı

28.05.2022
Salmonella virüsü tespit edilen Kinder çikolatalarının üreticisi Ferrero'nun Fransa'daki Genel Müdürü Nicolas Neykov, sağlık skandalının başlamasından bu yana ilk kez konuştu.
Çocuklarda salmonellaya dikkat! Çok kolay bulaşıyor...

Çocuklarda salmonellaya dikkat! Çok kolay bulaşıyor...

16.05.2022
Karın ağrısı, ateş ve ishal gibi belirtilerle kendini gösteren Salmonella, yetişkinlerde olduğu gibi çocuk sağlığını da tehdit ediyor. Bağırsakları etkileyen yaygın bir hastalık olan salmonellada bakteriler bağırsaklarda yaşıyor ve dışkı yoluyla vücuttan atılıyor. Gıda zehirlenmelerinin en bilinen sebebi olan salmonellada en riskli gruplar arasında çocuklar, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler yer alıyor.
11 ülkede 151 salmonella vakası görüldü

11 ülkede 151 salmonella vakası görüldü

27.04.2022
Dünya Sağlık Örgütü bugün açıklama yaparak “monofazik Salmonella Typhimurium sekansı tip 34” olarak adlandırılan Salmonella enfeksiyonunun soruşturma sonucunda Belçika’daki bir çikolata üretim tesisinden kaynaklandığını ve bugüne kadar 11 ülkeden 151 vaka bildirildiğini belirtti.
Okul kantinlerinde Salmonella virüsü alarmı!

Okul kantinlerinde Salmonella virüsü alarmı!

26.04.2022
Salmonella virüsünün çocuklarda tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini belirten Prof. Dr. Tanju Besler, açıkta satılan gıdalar ve özellikle de hayvansal kaynaklı gıdaların tüketimine dikkat çekti. Gıda zehirlenmesine yol açan Salmonella virüsünün dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Besler, okul kantinleri ve okullara yakın gıda satışı yapılan yerlerin denetiminin aksatılmaması gerektiğini söyledi.
Salmonella'dan korunmak mümkün mü? Belirtileri neler?

Salmonella'dan korunmak mümkün mü? Belirtileri neler?

24.04.2022
Son günlerde bazı gıda ürünlerinde rastlanan Salmonella bakterisi endişe vermeye devam ediyor. Salmonella bakterisinin 2 bin tane alt tipi olduğunu belirten enfeksiyon uzmanları, Salmonella baktesinin insanlarda tifo, yumuşak doku ve solunum yolu enfeksiyonu gibi rahatsızlıklar oluşturabildiğini ifade ediyor. Salmonella’nın toplumda yaygın karın ağrısı ve ishal atakları ile seyreden besin zehirlenmesi salgınları da yapabildiğine dikkat çeken uzmanlar, belirtilerin gıda alındıktan 8-48 saat sonra görülmeye başladığını söyledi.
İstanbul'da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Kinder markalı ürünleri denetledi

İstanbul'da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Kinder markalı ürünleri denetledi

22.04.2022
Tarım ve Orman Bakanlığı Kinder markalı Schoko Bons ürününün iki partisi için toplatma kararı aldığını bildirdi. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, toplatılma kararı alınan Kinder markalı bazı ürünlerle ilgili marketleri denetledi.
Tarım Bakanlığı'ndan Kinder salmonella açıklaması! Salmonella hastalığı nedir? Nasıl bulaşır, belirtileri neler?

Tarım Bakanlığı'ndan Kinder salmonella açıklaması! Salmonella hastalığı nedir? Nasıl bulaşır, belirtileri neler?

20.04.2022
Salmonella hastalığı özellikle İngiltere’de çocukları etkilemeye devam ediyor. Kinder sürpriz yumurtalarda salmonella virüsü tespit edildiği iddialarının ardından firmanın bazı ürünleri geri çağrılırken, fabrikası da geçici olarak kapatılmıştı. Tarım Bakanlığı da Kinder konusunda salmonella açıklaması yaptı. Peki, Salmonella hastalığı nedir? Nasıl bulaşır? Belirtileri nelerdir? Salmonella nasıl bir hastalık? İşte detaylar…
Salmonella bakterisi hakkında Kinder'den açıklama geldi! Türkiye'deki Ferrero ürünleri...

Salmonella bakterisi hakkında Kinder'den açıklama geldi! Türkiye'deki Ferrero ürünleri...

20.04.2022
T.C Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Kinder ürünleri hakkında yapılan açıklama üzerine Ferrero Türkiye'den de açıklama geldi. Ürünlerinde Salmonella bakterisine rastlandığı için İngiltere'den sonra Fransa'da da onlarca Kinder ürünü geri çekilmiş, tüketicilerin Salmonellosis (bakteriye bağlı hastalık) olmasına yol açan Kinder Sürpriz yumurta ürünleri ile bağlatılı bir şekilde Salmonella virüsü bulaştığı tespit edilmişti. Salmonella belirtileri hastalarda en çok kusma, ateş, ishal ve mide bulantısı olarak kendini gösteriyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan 'Kinder Sürpriz' talimatı!

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan 'Kinder Sürpriz' talimatı!

19.04.2022
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, salmonella bakterisine rastlanması nedeniyle Avrupa'da bazı ülkelerde Kinder marka ürünlerin toplatılmasının ardından, Türkiye'den talimat geldi. Peki hızla yayılan salmonella virüsünün belirtileri neler? İşte cevabı...
Sürpriz yumurtadan bu sefer hastalık çıktı! Salmonella hastalığı nedir? Nasıl bulaşır? Tedavisi nasıl yapılır?

Sürpriz yumurtadan bu sefer hastalık çıktı! Salmonella hastalığı nedir? Nasıl bulaşır? Tedavisi nasıl yapılır?

11.04.2022
Salmonella bakterisi içerdiği için İngiltere'den sonra Fransa'da da onlarca Kinder ürünü geri çekildi. Tüketicilerin salmonellosis (bakteriye bağlı hastalık) olmasına yol açan Kinder Sürpriz yumurta ürünleri ile bağlatılı bir şekilde Salmonella virüsü bulaştığı tespit edildi. Salmonella belirtileri hastalarda en çok kusma, ateş, ishal ve mide bulantısı olarak kendini gösteriyor. Bağışıklığı düşük kişilerde virüsün etkileri uzun sürebiliyor ve bazı durumlarda hastaneye yatmaları gerekebiliyor. İşte son dönemde Türkiye'deki vatandaşları da etkisi altına alan salmonella bakterisi hakkında tüm merak edilenler ve bakteriden korunma yolları!
Kinder'in Salmonella krizi büyüyor! Flaş karar: Fabrika kapatıldı

Kinder'in Salmonella krizi büyüyor! Flaş karar: Fabrika kapatıldı

9.04.2022
Belçika Gıda ve Tüketici Ürün Güvenliği Kurumu (FAVV) , ürettiği Kinder çikolata ürünlerinde Salmonella bakterisi bulunan Ferrero şirketiyle ilgili çok önemli bir karar aldı. Belçika makamları soruşturmayı derinleştirdi. Peki 'Salmonella’ virüsünün belirtileri neler? İşte cevabı...
Kinder Sürpriz toplatılıyor! Avrupa'da salmonella vakaları arttı

Kinder Sürpriz toplatılıyor! Avrupa'da salmonella vakaları arttı

6.04.2022
Avrupa'da farklı ülkelerde yumurta şeklindeki Kinder Sürpriz çikolatalarından çıktığı sanılan Salmonella bakterisi nedeniyle 125 zehirlenme vakası inceleniyor. Birçok ülkede inceleme sonuçlanıncaya kadar söz konusu çikolataların toplatılmasına karar verildi.
Yumurta kabuklarında 'salmonella bakterisi' uyarısı

Yumurta kabuklarında 'salmonella bakterisi' uyarısı

26.02.2022
Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Denli, gübre bulaşmış ya da kirlenmiş yumurtalardan uzak durulmasını gerektiğini belirterek, "Bunların doğallıkla, organiklikle bir ilişkisi söz konusu değildir. Sadece tüketiciyi kandırmaya yönelik bir durumdur. Özellikle 'salmonella' dediğimiz bakteri, kabukta sıkça bulunan bir bakteridir. Yumurta bu şekilde veya tam pişirilmeden tüketildiğinde gıda zehirlenmelerine de yol açabilmektedir" dedi.
Yumurta kabuğunda salmonella tehlikesi! O yumurtalardan uzak durun!

Yumurta kabuğunda salmonella tehlikesi! O yumurtalardan uzak durun!

26.02.2022
Prof. Dr. Muzaffer Denli, gübre bulaşmış ya da kirlenmiş yumurtalardan uzak durulmasını gerektiğini belirtti. Denli açıklamasında 'Bunların doğallıkla, organiklikle bir ilişkisi söz konusu değildir. Sadece tüketiciyi kandırmaya yönelik bir durumdur. Özellikle 'salmonella' dediğimiz bakteri, kabukta sıkça bulunan bir bakteridir. Yumurta bu şekilde veya tam pişirilmeden tüketildiğinde gıda zehirlenmelerine de yol açabilmektedir' dedi.
Herkes evde bu hatayı yapıyor: Tifoya kadar götürebilir

Herkes evde bu hatayı yapıyor: Tifoya kadar götürebilir

20.03.2021
Hemen hemen herkes gün içinde yemek yapıp, ertesi gün tekrar ısıtarak tüketiyor. Bu durumun, bekleyen yemeklerde bakteri ve kimyasal oluşumunu tetiklediğini söyleyen Dr. Öğretim Üyesi Murat Doğan, uyarılarda bulundu. Yemeklerin günlük yapılıp, tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Doğan, “Tekrar ısıtılan yemekte oluşan bakteriler tifoya kadar götürebilir” dedi.
Salmonella nedir? Nasıl bulaşır? Tedavisi var mı?

Salmonella nedir? Nasıl bulaşır? Tedavisi var mı?

2.08.2020
Salmonella bakterisi, son dönemlerde sıkça yaşanan acil vakalarının ardından merak edilmeye başlandı. Son günlerde Kanada'da ABD'den gelen soğanlarda salmonella bakterisi olabileceği uyarısı yapıldı. Vücut direncini düşüren ishal, ateş ve kusma gibi semptomları görülen salmonella bakterisi, birçok şekilde insan vücuduna geçiş yapabiliyor. Peki, salmonella bakterisi nedir? Salmonella hangi gıdalarda bulunur? Salmonella belirtileri neler? Salmonella nasıl bulaşır? Salmonella hastalığının tedavisi var mı? Salmonellanın aşısı var mı? Salmonelladan korunma yolları neler? İşte salmonella bakterisi hakkında merak edilenler.
Corona virüsün ardından Salmonella salgını başladı

Corona virüsün ardından Salmonella salgını başladı

1.08.2020
Kanada, vatandaşlarına ABD’den ithal edilen kırmızı soğanlarda Salmonella bakterisi olabileceği konusunda uyarı yaptı. Salmonella’dan 5 yaş altı çocukların, hamilelerin, yaşlıların ve bağışıklık sistemi zayıf kişilerin etkilenme oranı daha yüksek.
Yılbaşında hindi keyfiniz ‘Salmonella’ ile bozulmasın!

Yılbaşında hindi keyfiniz ‘Salmonella’ ile bozulmasın!

30.12.2019
Yeni yıl için geri sayım başlarken hindi satışları da arttı. Yılbaşı sofralarına lezzet katan hindide ‘Salmonella’ bakterisi nedeniyle zehirlenme riski olduğunu ve bu zehirlenmenin ölüme bile yol açtığını belirten Prof. Dr. Özer Ergün, “Eğer hindiyi canlı alıyorsak hareketli ve tepkisel olmasına, kanat altlarının mümkün olduğunca sarı olmasına dikkat edilmeli. Burun ve göz akıntısı olmamalı. Her 1 kilogram hindi için 30 dakika pişirme eklenmeli. Hazır bir şekilde alıyorsak da nerede, nasıl pişirildiğini öğrenmeliyiz” uyarısında bulundu.
ABD'de Salmonella salgını

ABD'de Salmonella salgını

4.12.2018
ABD'de çiğ etlerde çıkan Salmonella bakterisi nedeniyle 26 eyalette 246 vakaya rastlandı