"İftara ne yapsam" ve "sahurda ne yesek" diyenler için ramazanın beşinci günü için iftar menüsü ile karşınızdayız. Bugün ramazan için hazırladığımız iftar menüsünde kremalı mantar çorbası tarifi, et sote tarifi, sebzeli pirinç pilavı tarifi ve güllaç tarifleri var. İşte ramazanın 5. günü için Posta.com.tr'den iftar menüsü...
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tel şehriye çorbası tarifi, alinazik yemeği tarifi, sebzeli pirinç pilavı tarifi ve etimek tatlısı tarifi.
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak ezogelin çorbası tarifi, Kıbrıs köftesi tarifi, sebzeli pirinç pilavı tarifi ve Napolyon tatlısı tarifleri.
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak soğan çorbası tarifi, Kıbrıs köftesi tarifi, sebzeli pirinç pilavı tarifi ve un kurabiyesi tarifleri.
Geleneksel Türk mutfağının en çok tüketilen çorbalarından birisi de mercimek çorbasıdır. Yapımı oldukça kolay olan mercimek çorbası geleneksel tarifinin yanı sıra pek çok farklı şekilde de yapılabilir. Akşam yemeklerinde ve davet sofralarında rahatlıkla tüketilen mercimek çorbası lezzeti ve mis kokusu ile ön plana çıkmaktadır.
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak soğan çorbası tarifi, Kıbrıs köftesi tarifi, sebzeli pirinç pilavı tarifi ve un kurabiyesi tarifleri.
Ramazanda vücut sağlığını korumak için tükettiğiniz besinleri özenle seçmeniz gerekiyor. Diyetisyen Hande Selin Ok, Ramazan ayına girmeye sayılı günler kala iftarlık, sahurluk için alışveriş listesi hazırlamak isteyenlere önemli öneri ve uyarılarda bulundu. Ok, “Dengeli besin seçimi yapın, listenizi sağlıklı ve kaliteli gıdalara yer vererek, en önemlisi de varsa özel sağlık durumunuzu göz önüne alarak hazırlayın” dedi.
Özellikle son 10 yılda çocuklarda kabızlık görülme sıklığının arttığına dikkat çeken Doç. Dr. Meryem Keçeli Başaran, “Çocuk sağlığı polikliniği başvurularında yüzde 5-10 ve çocuk gastroenteroloji poliklinik başvurularında ise yaklaşık yüzde 25 gibi yüksek bir oranda kabızlık problemi olan hastaları görmekteyiz” dedi.
Bakliyat ürünlerinin gıda sektörünün geleceğine yön vereceğinin altını çizen Duru Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Emin Duru, “Küresel ısınma ve iklim değişikliği tehlikesi göz önünde bulundurulduğunda, bakliyatın sürdürülebilir gıda sistemleri açısından önemi çok büyüktür. Bu konudaki farkındalığın artması için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
Risotto, pilavın lapa formuna yakın olan bir İtalyan lezzetidir. İtalyan mutfağının en önemli yemeklerinden biridir ve ülkemizde de birçok kişi tarafından tercih edilir. Risottonun sebze, et ya da tavuk suyunda pişirilmesi mümkündür. Risotto nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir?
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak süzme mercimek çorbası tarifi, karnabahar püresi yatağında ızgara mevsim sebzeli siyah sarımsaklı ızgara bonfile, pirinç piavı, mevsim salata ve şerbetli irmik tatlısı tarifi.
"İftara ne yapsam" ve "sahurda ne yesek" diyenler için ramazanın ikinci günü için iftar ve sahur menüsü ile karşınızdayız. Ramazanın ikinci günü için iftar menüsünde sebzeli tavuk suyu çorba, karnı yarık, pirinç pilavı ve gazoz tatlısı tarifleri var. Sahurda ise basitçe hazırlanacak ve oruç tutarken daha uzun süre tok kalmanızı sağlayacak, daha az susatacak besleyici bir menü hazırladık. İşte ramazanın 2. günü için Posta.com.tr'den iftar ve sahur menüsü...
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak sebzeli tavuk suyu çorbası tarifi, karnıyarık tarifi, pirinç pilavı tarifi, gazoz tatlısı tarifi.
Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esra Güneş, her besin grubundan yiyecek içeren, kalıcı kilo vermenizi sağlayacak 1400 kalorilik örnek diyet listesi hazırladı
Sporcuların performans hedeflerine ulaşmak için yemeklerini ve ara öğünlerini çok dikkatli planlamaları ve zamanlamaları gerektiğini herkes bilir. Ama ya geri kalanımız? Haftanın çoğu günü 30-60 dakika egzersiz yapmaya çalışıyorsunuz. Spor öncesi olduğu gibi spor sonrası beslenme de oldukça önemlidir ve egzersizin ardından yediklerinize dikkat etmeniz gerekir.
1 haftada 3 kilo vermeyi kim istemez ki... Uzman diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım’ın önerdiği, sadece 1 hafta uygulanan kolay diyet listesiyle kilolarınıza veda ederek vücudunuzda biriken fazla su ve ödemi atabileceksiniz. İşte 1 haftada 1,5-3 kg arası kilo kaybı sağlayan örnek kolay diyet listesi.
Ketojenik diyet ünlüler tarafından da sevilen ve son günlerde uygulanan en popüler diyet programlarından biri. Ketojenik diyet, yağları daha etkili bir şekilde yakmanıza yardımcı olabilecek düşük karbonhidratlı, yüksek yağlı bir diyet.
Akşam Postası yine kapını çalıyor! 17 Mayıs tarihine kadar sürecek olan tam kapanma dönemi için ihtiyaç sahibi hanelere 1.100 TL tutarında nakdi yardımda bulunulacak. - Emekli bayram ikramiyesi zammı bekleyenler dikkat: 2020 lira ödenecek. - Türkiye'den flaş karar! Bu 15 ülkeden gelenlerden PCR testi istenmeyecek. - Yukatel Denizlispor bu sezon ligden düşen ilk takım oldu. Daha fazlası için Akşam Postası.
'Bugün ne pişirsem?' diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak, dil çorbası, sebzeli güveç, pirinç pilavı ve Galeta unlu tatlı tarifleri...
Beslenme şeklinden yemek saatlerine, yenen yemeğin çeşidinden hareket miktarına kadar birçok dengenin değiştiği Ramazan’da bu döneme uygun alışkanlıklar geliştirilmesi büyük önem taşıyor. Ramazan ayının; nefis terbiyesi, yeme alışkanlıklarının gözden geçirilmesi ve özelikle porsiyon kontrolünü öğrenmek için önemli bir fırsat olarak görülmesi gerekiyor. Bayram sonrasında da benzer yeme alışkanlıklarının sürdürülmesi, dengeli beslenmenin yaşam tarzı haline getirilmesi öneriliyor.
Pandemiyi fırsat bilip sağlığına dikkat eden, iyi beslenen, sporunu yapan, kilo veren o muazzam insanları bu yazının dışında tutuyorum ama kabul edelim; çoğumuz için işler çığrından çıktı. Evlere kapandıkça, hangimiz depresyona girmedik ki? Hangimiz içkiye, kahveye, dijital platformlara, haliyle böreğe çöreğe makarnaya tatlıya düşmedik ki?!
Sağlıklı bir yaşam için dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi de beslenmedir. Sağlıklı beslenme kişileri pek çok hastalıktan korumaktadır. Ramazan ayına girilmesi ile birlikte kişilerin beslenme alışkanlıklarının değişmesi ile birlikte iftarda ve sahurda yediklerimize de dikkat etmemiz gerekir.
Pırasa; kimi bireyler açısından sevilen, kimi bireyler açısından sevilmeyen bir sebzedir. Pırasa değişik tarifler ile pişirilen kış sebzesi olarak tanımlanabilir. Pırasanın yanında genel olarak; bulgur pilavı, pirinç pilavı, salata çeşitleri, çorba çeşitleri gibi yardımcı tarifler yapılır. Pırasa yemeği; genellikle tek başına servis edilmez. Bu yüzden pek çok kişi pırasayla uyumlu olacak bir yemek tarifi arar.
Akdeniz diyeti; şartlı bir diyet planının yerine, yemek yemeyi temel alan beslenme programı olarak tanımlanabilir. Akdeniz'e komşu olan ülkelerin geleneksel şekilde yemek yeme alışkanlıklarına ve pişirmelerine dayanan bir beslenme tarzıdır. İsmini de buradan alı