Tuzun Zararları

Tuzun Zararları Haberleri

Son dakika tuzun zararları haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tuzun zararları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tuzun zararları haber sayfamızda...
Böbrekleri diyalize sürüklüyor! Uzmanı uyardı: Her yemeğe döküyoruz, organları mahvediyor! Günde 1 çay kaşığını geçmeyin

Böbrekleri diyalize sürüklüyor! Uzmanı uyardı: Her yemeğe döküyoruz, organları mahvediyor! Günde 1 çay kaşığını geçmeyin

16.03.2024
Yemeklere lezzet katan tuzun kalp sağlığı için potansiyel bir tehdit oluşturduğunu kaydeden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Semra Topçu, aşırı tuz tüketiminin kalp hastalıklarının yanı sıra yüksek kan basıncı ve böbrek problemleri gibi ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarabildiğini vurguladı. Özellikle o besinlere dikkat çeken uzman isim, böbrek sağlığı için uzak durulması gerekenleri açıkladı.
Yavaş yavaş zehirleniyorsunuz: Yemeklere atmaktan vazgeçin!

Yavaş yavaş zehirleniyorsunuz: Yemeklere atmaktan vazgeçin!

13.03.2024
Yemeklere kattığımız bazı baharatlar sağlığımız açısından büyük risk oluşturuyor. Özellikle böbrekleri yakından ilgilendiren bu baharatların zararları keşke zehir yeseydik dedirtiyor. Nefroloji Uzmanı Dr. Meryem Timuçin, 14 Mart Dünya Böbrek Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.
Normali böbrekleri bitiriyor ama o renktekini kullanınca faydası say say bitmiyor! Demir, sodyum, kalsiyum ve fosfor zengini, kilosu 120 TL!

Normali böbrekleri bitiriyor ama o renktekini kullanınca faydası say say bitmiyor! Demir, sodyum, kalsiyum ve fosfor zengini, kilosu 120 TL!

6.03.2024
Baharatlar her yemeğe lezzet katmak için kullandığımız besin kaynakları arasında yer alıyor. Bir tane baharat var ki içine girmediği yemek yok ama normalini kullanınca böbrekleri diyalize sürükleyip ölümlerden ölüm beğendiriyor, kırmızısını kullanan ise şifa buluyor. İşte rengi ve vücuda faydaları ile dikkat çeken o besinin etkileri...
Ayıla bayıla yiyoruz ama böbrekleri diyalize sürüklüyor! Her sofrada var, ömrü 10 yıl kısaltıyor, organ yetmezliğine kadar götürüyor

Ayıla bayıla yiyoruz ama böbrekleri diyalize sürüklüyor! Her sofrada var, ömrü 10 yıl kısaltıyor, organ yetmezliğine kadar götürüyor

2.03.2024
Yediğimiz içtiğimiz besinler, sağlığımızı büyük oranda etkiliyor. Bir besin kaynağı var ki ne soframızdan ne de yemeklerimizden eksik olmuyor ama yiyenin böbreklerini çürütüp ömrünü 10 yıl kısaltıyor. Zararları saymakla bitmeyen o masum görünümlü besin, organ yetmezliğine, hipertansiyona ve daha pek çok rahatsızlığa neden olabiliyor. İşte ayıla bayıla yediğimiz ama vücudumuzu yavaş yavaş bitiren o zehir...
Kalp sağlığını bozuyor, vücuda baştan aşağı zarar veriyor! Herkes kaşık kaşık tüketiyor ama zehir saçıyor

Kalp sağlığını bozuyor, vücuda baştan aşağı zarar veriyor! Herkes kaşık kaşık tüketiyor ama zehir saçıyor

14.12.2023
Vücut sağlığına zarar veren pek çok besin var. Sofralardan eksik olmayan ve yemeklerin içine bol bol eklenen tuz da sağlığı ciddi anlamda tehdit ediyor. Aşırı tuz kullanımı pek çok hastalığa sebep oluyor. Dünya Sağlık Örgüt'nün yaptığı açıklamaya göre vücuda alınan tuzun büyük çoğunluğu hazır gıdalardan geçiyor.
Milyonlarca kişi kullanıyor! Ömrü iki sene kısaltıyor

Milyonlarca kişi kullanıyor! Ömrü iki sene kısaltıyor

29.07.2022
Sağlığınız söz konusu olduğunda besinler hem tetikleyici hem de iyileştirici olabilir. Besinlerle birlikte kullanılan bazı bileşenler de sağlık sorunlarına neden olabilirken, diğerleri sağlığınızı bazı hastalıklara karşı koruyabilir. Ancak milyonlarca kişinin kullandığı bir bileşen var ki yaşamınızı kısaltabildiği ortaya çıktı.
Öldüren lezzet! Yemeklere sık tuz eklemek ölüm riskini artırıyor!

Öldüren lezzet! Yemeklere sık tuz eklemek ölüm riskini artırıyor!

13.07.2022
Yemeklere sık tuz ekleme alışkanlığı erken ölüm riskini artırıyor! Yiyeceklere sıklıkla tuz eklenmesinin kardiyovasküler hastalık, felç, koroner kalp hastalığı veya kanser gibi nedenlerden erken ölümle ilişkili olduğunu ortaya koyan araştırmada 501 bin 379 kişi incelendi. Louisiana'daki Tulane Üniversitesi'nden araştırmacılar "Sık sık tuz eklemek erken ölüm tehlikesi oluşturuyor" dedi. İşte araştırmanın detayları!
Tuzdan kaçınmak doğru mu?

Tuzdan kaçınmak doğru mu?

20.04.2022
Tuzu bırakmak mı gerekir yoksa azaltmak mı? Günde ne kadar tuz tüketilmelidir? Tuzdan kaçınmak doğru mu? Bir çok besinin doğal içeriğinde yer alan sodyumun azı karar fazlası zarar... İşte tuz tüketimi hakkında bilmeniz gerekenler...
Türkiye’de her 6-7 yetişkinden 1’i böbrek hastası! Peki böbrek sağlığınızı nasıl koruyabilirsiniz?

Türkiye’de her 6-7 yetişkinden 1’i böbrek hastası! Peki böbrek sağlığınızı nasıl koruyabilirsiniz?

19.04.2022
Kronik böbrek hastalığı dünyada ve ülkemizde salgın halini almış önemli bir halk sağlığı sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Böbrek hastalığı erken saptanırsa sıklıkla önlenebilir veya ilerlemesi geciktirebilir bir hastalık. Fakat hastalığın farkındalığının düşük olması, erken dönemde tespit edilmesinin önündeki en büyük engel. Bireylerin hastalığının farkında olmaması son dönem böbrek yetmezliğine yol açarken, yaşam kalitesi de buna bağlı olarak azalıyor. Peki böbrek sağlığınızı nasıl koruyabilirsiniz? İşte cevabı...
Yemekler lezzetli olsun diye sağlığınızdan olmayın!

Yemekler lezzetli olsun diye sağlığınızdan olmayın!

14.03.2022
Günümüzde giderek yaygınlaşan ve genç yaşlarda da görülme sıklığı artan kalp ve damar hastalıklarından inmeye, böbrek yetmezliğinden obeziteye; fazla tuz tüketiminin zemin hazırladığı hastalıklar saymakla bitmiyor. Uzmanların tüm uyarılarına karşın bir türlü önü alınamayan aşırı tuz tüketimi sağlığı ciddi şekilde tehdit ediyor. Dünya Sağlık Örgütü günlük tuz tüketiminin 5 gram (bir çay kaşığı) olması kalması gerektiğini belirtirken, ülkemizde tuz tüketimi birkaç kata çıkabiliyor. Ancak siz yemekler daha lezzetli olsun diye sağlığınızdan olmayın! İşte fazla tuz tüketmenin sağlığa en önemli 6 zararı!
Tuzu azaltmak için stratejiler

Tuzu azaltmak için stratejiler

22.10.2021
Harvard School of Public Health ve The Culinary Institute of America'daki Beslenme Bölümü tarafından hazırlanan bilime dayalı strateji ile tuzu hayatınızdan uzaklaştırmanın kolay yollarını keşfedin
Hedef kişi başına tuz tüketimini 5 gramın altına düşürmek

Hedef kişi başına tuz tüketimini 5 gramın altına düşürmek

12.03.2020
Sağlık Bakanlığı, tuz içeriği yüksek gıdalara kriterler getirerek, kişi başı günlük tuz tüketiminin 5 gramın altına düşürülmesini hedefliyor.
Avrupa'da en çok tuz tüketen ülkeyiz

Avrupa'da en çok tuz tüketen ülkeyiz

25.04.2018
Dünya Sağlık Örgütü tarafından, Türkiye'nin Avrupa'da tuzun en çok tüketildiği ülke olduğu bildirildi. Tuz tüketiminin azaltılması için salçadaki tuz oranı yüzde 14'ten yüzde 10'a indirilecek
Tuzun azı karar çoğu zarar

Tuzun azı karar çoğu zarar

26.04.2018
11-17 Mart Dünya Tuza Dikkat Haftası. Dünya Sağlık Örgütü; hipertansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları başta olmak üzere obezite, diyabet ve bazı kanser türlerinden korunmak amacıyla günlük tuz tüketimini 5 gram'dan az olarak öneriyor
3 kişiden birinin tansiyonu yüksek

3 kişiden birinin tansiyonu yüksek

23.04.2018
Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Şehsuvar Ertürk, Türkiye'de 3 erişkinden birinde hipertansiyon olduğunu söyledi
Tuzu azaltmak ilaç kullanmak kadar önemli

Tuzu azaltmak ilaç kullanmak kadar önemli

26.04.2018
Hipertansiyon hastalarının tedavisinde tuzun kısıtlanması, kan basıncının kontrol altına alınmasında ilaç kullanımı kadar önemli
Ayıla bayıla yiyoruz ama böbrekleri diyalize sürüklüyor! Her sofrada var, ömrü 10 yıl kısaltıyor, organ yetmezliğine kadar götürüyor

Ayıla bayıla yiyoruz ama böbrekleri diyalize sürüklüyor! Her sofrada var, ömrü 10 yıl kısaltıyor, organ yetmezliğine kadar götürüyor

25.04.2024
Yediğimiz içtiğimiz besinler, sağlığımızı büyük oranda etkiliyor. Bir besin kaynağı var ki ne soframızdan ne de yemeklerimizden eksik olmuyor ama yiyenin böbreklerini çürütüp ömrünü 10 yıl kısaltıyor. Zararları saymakla bitmeyen o masum görünümlü besin, organ yetmezliğine, hipertansiyona ve daha pek çok rahatsızlığa neden olabiliyor. İşte ayıla bayıla yediğimiz ama vücudumuzu yavaş yavaş bitiren o zehir...
Aman dikkat! Böbrek yetmezliğine neden olup kısa sürede vücudu harap ediyor!

Aman dikkat! Böbrek yetmezliğine neden olup kısa sürede vücudu harap ediyor!

2.03.2024
Diyabet ve hipertansiyonun kronik böbrek yetmezliğinin en önemli sebepleri olduğunu belirten Nefroloji Anabilim Dalı Pratisyen Hekimi Dr. Rana Ömürova, tuz tüketimi arttıkça hipertansiyon riskinin de arttığına işaret etti. Dr. Rana Ömürova; tuz kısıtlaması, düzenli egzersiz ve kilo verme gibi yaşam tarzı değişikliklerinin kronik böbrek yetmezliğini önlemede etkili olduğunu açıkladı.
İyotun faydaları nelerdir, ne işe yarar? İyot nasıl düşürülür veya yükseltilir?

İyotun faydaları nelerdir, ne işe yarar? İyot nasıl düşürülür veya yükseltilir?

29.08.2023
İyot, gıdalardan yeteri kadar alınamayan fakat vücudun işleyişi için önemli bir mineraldir. İyotun okyanus ya da toprakta bulunduğu keşfedilmiştir. İyot eksikliğinin olmaması için genellikle tuzların içine iyot eklenmektedir. İyotun faydalarını, ne işe yaradığını ve nasıl düşürülüp yükseltildiğini ayrıntıları ile derledik.
Uzman isimden kritik uyarı! 'Kamyonlarla taşınan kar zehirliyor'

Uzman isimden kritik uyarı! 'Kamyonlarla taşınan kar zehirliyor'

7.02.2022
Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) bilim danışmanı, göl uzmanı emekli öğretim görevlisi Dr. Erol Kesici, Türkiye'de son dönemde birçok belediyenin kamyonlarla doğal göllere kar taşıdığını belirterek, karla mücadelede kullanılan kimyasallar ve tuzun su kaynaklarını zehirlediğini açıkladı.
DSÖ açıkladı: Türk halkı zehirleniyor!

DSÖ açıkladı: Türk halkı zehirleniyor!

24.02.2021
DSÖ'nün kişi başı günlük 5 gram tuz tüketim önerisine karşın bu miktarın Türkiye'de çok fazla olduğu belirtildi.
Ay çekirdeği kansere zemin hazırlıyor

Ay çekirdeği kansere zemin hazırlıyor

25.06.2020
Çekirdek çitlemek çoğumuz için vazgeçilmez bir aktivite. Ay çekirdeğinin sağlığa olan faydaları ve zararları ise tartışma konusu. Pandemi sürecinde tüketimi artan kuru yemişlerdeki kimyasal maddeler halk sağlığını tehdit ediyor. Uzmanlar, bol tuzlusu tercih edilen çekirdekte, tuzun yapışması için E-kodlu katkı maddelerin kullanıldığını söyleyerek uyarılarda bulundu. Belli bir düzeyin üzerinde kullanılan E kodlu ürünlerin, vücutta birikerek kanser hastalığına zemin hazırladığı belirtildi.
Gün içinde yarım çay kaşığından fazla tuz tüketmeyiniz

Gün içinde yarım çay kaşığından fazla tuz tüketmeyiniz

10.03.2020
Tuzun yararları olduğu kadar belirli bir sınırın üzerine çıkınca vücut için zararları da oldukça fazla oluyor. Günlük tuz miktarını belirlemek sağlığımız açısından oldukça önem taşıyor. İç Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Haluk Mumcuoğlu 12-18 Mart Dünya Tuza Dikkat Haftası” dolayısıyla tuz tüketiminde dikkat edilmesi gerekenler ve aşırı tuz tüketiminin sağlığa zararları hakkında bilgi verdi.
Böbreklerin ilacı limon

Böbreklerin ilacı limon

26.04.2018
İzmir Medical Park Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Arslan, Türkiye’de yetersiz su tüketimi nedeniyle böbrek hastalıklarının fazla görüldüğünü söyledi.
Otlu peynir sevenler dikkat!

Otlu peynir sevenler dikkat!

25.04.2018
Otlu peynirdeki damak tadını bozmadan ve buzdolabındaki raf ömrünü azaltmadan tuzu azaltmak gerekiyor. Aksi takdirde uzmanlar mide, gırtlak, kolon kanseri ve kronik böbrek yetmezliği hastalıklarında artışın olabileceğini söylüyor