Merkez Hatay’da yangınlara karşı mahalle muhtarlarına su tankı dağıtımı

Hatay’da yangınlara karşı mahalle muhtarlarına su tankı dağıtımı

Paylaş
Hatay’da yangınlara karşı mahalle muhtarlarına su tankı dağıtımı

Hatay’da yangınlara karşı mahalle muhtarlarına su tankı dağıtımı

İzzet NAZLI / HATAY, (DHA) - HATAY’da yangına hassas 30 mahalleye traktöre monteli su tankı dağıtımı yapıldı. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ve Hatay Valiliği tarafından dağıtılan su tankerleri, kırsal ve ormanlık alanlarda yaşanan yangınlarda ilk müdahalede kullanılacak.
Kahramanmaraş orman Bölge Müdürlüğü ve Hatay Valiliği tarafından yangına hassas 30 mahalleye traktöre monteli su tankı dağıtımı gerçekleştirildi. Serinyol Fidanlık Müdürlüğü'nde yapılan teslim töreninde konuşan Hatay Vali Yardımcısı Yusuf İzci, “Hatay yangına hassas bir ilimiz. Bu yüzden yangına erken müdahale edebilmek için Hatay Valiliğimizin büyük katkıları ile yapmış olduğu proje ile özel yapım 30 adet su tankını muhtarlarımıza vereceğiz. Bu tanklarımız 3 ton su taşma kapasitesine sahip olup bir arasözdeki özellikler bulunmaktadır ve yangına müdahalede etkili kullanacağımız bir tankerdir. Yangınsız bir yıl geçirmeyi diliyorum” dedi.
İLK MÜDAHALEYE OLANAK SAĞLAYACAK
Hatay’da geçen yıl üç büyük yangın yaşandığını hatırlatan Kahramanmaraş orman Bölge Müdürü Mustafa Koç da, “Orman yangınlarında ilk müdahale çok önemli. Dağıtımını yaptığımız traktöre monteli su tankları ile mahallerimizde yaşayan vatandaşlarımızın meydana gelebilecek orman yangınlarında ilk müdahaleyi yapabilmesine olanak sağlayacaktır ve yangınların büyümeden söndürmemize yardımcı olacaktır” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından mahalle muhtarlarına teslimi yapılan su tankerleri kullanımı hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Su tankları teslim törenine, Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Emrullah Büyük, Hatay Orman İşletme Müdürü Osman Koç, İskenderun Orman İşletme Müdürü Rıdvan Aksu, Dörtyol İşletme Müdürü Hüsnü Çelik ve mahalle muhtarları katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı