Kırıkkale Hayvanseverler, sokak hayvanları için kulübe yaptı

Hayvanseverler, sokak hayvanları için kulübe yaptı

Paylaş
Hayvanseverler, sokak hayvanları için kulübe yaptı

Hayvanseverler, sokak hayvanları için kulübe yaptı

Burak CAN/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE’de Yahşihan Belediyesi'nin başlattığı 'Bir çivi sen çak, bir kulübe sen yap' kampanyası kapsamında hayvanseverler çocukları ile birlikte, barınakta yaşayan sokak hayvanlarına kulübe yaptı.
Yahşihan Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl başlattığı 'Bir çivi sen çak, bir kulübe sen yap' kampanyası ile hayvanseverler, barınakta bulunan sokak hayvanları için harekete geçti. Çocuklarına hayvan sevgisini aşılamak isteyen aileler, kampanyaya çocukları ile destek verdi. Koronavirüs salgını nedeniyle dezenfektan kullanarak barınağa giren hanvanseverler, koronavirüs tedbirlerine uygun şekilde barınak yaptı.
Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, "Geçen yıl başlatmış olduğumuz kampanya var. 'Bir çivi sen çak, bir kulübe sen yap' kampanyamız. Kış geliyor can dostlarımız sokaklarda üşüyecekler. Biz bunun önüne geçmek için geçen yıl 50 tane yapmıştık, bugün de planımız 50 tane. 100'e yakın gönüllü vatandaşımızla beraber bir imece usulü ile başladık. Bunu belediye çalışanlarıyla da yapabilirdik ama bir farkındalık yaratmak istiyoruz.Bugün burada yapmış olduğumuz tahtaların tamamı geri dönüşüm. Sadece çivileri belediye imkanları ile kullandık. Buradaki bütün ürünler, malzemeler dışarıdan topladığımız, vatandaşlardan aldığımız tahtalarla beraber yapıyoruz. Lütfen daha duyarlı olalım. Bir çivi, bir keser, bir tahta mutluluğa yeter diyorum" dedi.
Kampanya ya kendi yaptırdığı kulübeyi de getirerek destek veren Hayvansever İş İnsanı İbrahim Aydın, "Osman başkanımızın başlatmış olduğu sokak hayvanları için bir çivi de sen çak kampanyasına bizlerinde desteği olması açısından bizde sokak hayvanları için barınağımızı kulübemizi yaptık. Kendilerine destek olmak için, yanında olduğumu göstermek için buradayız. Osman başkanımızın sokak hayvanları ve diğer projelerinde kendilerinin yanında olduğumuzu bildirmek için buradayız. Kendilerine teşekkür ediyorum böyle bir kampanya başlattıkları için" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı