İskenderun Hükümet konağı, Zafer Bayramı'nda hizmete girdi

Hükümet konağı, Zafer Bayramı'nda hizmete girdi

Paylaş
Hükümet konağı, Zafer Bayramı'nda hizmete girdi

Hükümet konağı, Zafer Bayramı'nda hizmete girdi

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)- İSKENDERUN'da 72 yıl adliye hizmeti veren, Fransız dönemi mimarisine sahip tarihi bina, restore çalışmaları tamamlanarak 30 Ağustos’ta hükümet konağı olarak hizmete açıldı.
İlçede 1925 yılında Fransız mimarisiyle postane binası olarak inşa edilen, 1939 yılından 2011 yılına kadar ise adliye binası olarak kullanılan tarihi yapı daha sonra 5 yıl kullanılmadı. Binanın hükümet konağı olarak kullanılmasına karar verilmesinin ardından 2016 yılında başlanan restorasyon çalışmaları, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda tamamlandı. Konağın açılışı, törenle yapıldı. Törene, Hatay Valisi Rahmi Doğan, AK Parti ve CHP milletvekilleri, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, sivil ve askeri erkan ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, adliye sarayı olarak yıllarca hizmet veren tarihi binanın bugünlere kadar gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
DİĞER TARİHİ BİNALAR DA RESTORE EDİLECEK
Vali Rahmi Doğan ise İskenderun’a yakışan tarihi binanın bugün hizmete alınmasından dolayı mutlu ve gururlu olduğunu dile getirdi. Vali Doğan "Tarihi binaların restorasyon çalışmaları kolay olmuyor. Bir fayans için aylarca, birkaç tadilat için komisyondan günlerce karar bekliyorsunuz. Çok şükür tamamladık. İskenderun’a hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonra ilçemizdeki başka tarihi binaları restore ederek onları da kurtarmak istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı