Kayseri Husumetlisini silahla yaralayan sanığa 13 yıl hapis

Husumetlisini silahla yaralayan sanığa 13 yıl hapis

Paylaş
Husumetlisini silahla yaralayan sanığa 13 yıl hapis

Husumetlisini silahla yaralayan sanığa 13 yıl hapis

Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ’de daha önce tartıştığı husumetlisi Musa Ö.’yü, konuşmak için çağırdığı berberin önünde silahla yaraladığı iddiasıyla tutuklu yargılanan Resul K., 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, geçen 14 Temmuz’da merkez Melikgazi ilçesinde meydana geldi. Musa Ö. ile Resul K. olaydan 4 ay önce tartıştı. İddiaya göre, Resul K., husumetlisi Musa Ö.’yü, merkez Melikgazi ilçesinde bulunan bir berberin önüne çağırdı. Burada ikili arasında çıkan kavga sonucu Resul K., yanında bulunan tüfekle Musa Ö.’ye yaraladı. Olay sonrası yakalanan Resul K. hakkında, ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs etme’ suçundan dava açıldı.
Kayseri 5’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada sanık Resul K. ile avukatı Gökmen Döner hazır bulunurken, mağdur Musa Ö. ise duruşmaya katılmadı. Sanık Resul K. savunmasında Musa Ö.’nün daha önce kendisine küfür ettiği için aralarında husumet olduğunu söyleyerek, “Olay günü berbere gitmiştim. Berberde sıra vardı. Musa’yı berberin oradan geçerken gördüm. Musa, elini beline atınca, ben de anneme ait aracın bagajında yer alan tüfeği alarak 2 el havaya ateş ettim. Bana doğru gelmeye devam edince, ayağına doğru 2 el daha ateş ettim. Bu sırada tüfek yukarı doğru kalktı nereye ateş ettiğimi anlayamadım. Kendimi korumak için ateş ettim. Asla yaralamak istemedim. Pişmanım” ifadelerini kullandı.
Mahkeme heyeti, Resul K.’yı, ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs etme’ suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından eylemin teşebbüs aşamasında kaldığı gerekçesiyle cezasını 13 yıla düşürdü ve tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Haberin Devamı