Demre İlköğretim Haftası Demre'de kutlandı

İlköğretim Haftası Demre'de kutlandı

Paylaş
İlköğretim Haftası Demre'de kutlandı

İlköğretim Haftası Demre'de kutlandı

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- İLKÖĞRETİM Haftası, Antalya'nın Demre ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk İlk ve Ortaokulu bahçesinde düzenlenen törene Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Emniyet Müdürü Fuat Polat, Demre Jandarma Komutan Vekili Erkan Kahveci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Demre Müftüsü Kemal Akpınar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Demre'deki İlköğretim Haftası kutlama etkinlikleri, Demre İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan ve bir grup öğretmenin Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Ardından Atatürk İlk ve Ortaokulu'nun hazırladığı program izlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından öğrenciler şiirler okudu. Atatürk İlkokulu anasınıfı öğrencileri, müzikli bir gösteri sundu. Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin 'Öğretmen Olmak İstiyorum' adlı oratoryosu izlendi. Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencileri, 'Okulumu Pek Çok Severim' ve 'Sevgi Çiçekleri' adlı iki şarkıyı seslendirdi. Tören, Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinin okula bu yıl başlayan 1. sınıf öğrencilerine, 'Okula hoş geldin' hediyesi vermesiyle sona erdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, "Uzun bir pandemi sürecinin ardından ders zili okullarımızda yeniden çaldı. Öğretmenlerimiz öğrencilerini, öğrencilerimiz okullarını çok özlemiş. Bu süreci devam ettirmek, okullarımızı açık tutmak için hep birlikte hareket edeceğiz. Bu bir ülkenin gelecek sorunudur. Çünkü eğitim bir ulusu geleceğe hazırlar. Eğitim ordusu ancak okullarda şekillenir. Barışı, huzuru, üretmeyi, sevgiyi, saygıyı, bilgiyi ancak okullarda öğreniriz, öğretiriz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı