Sivas İlkokul öğrencileri tarihi köprü etrafında temizlik yaptı

İlkokul öğrencileri tarihi köprü etrafında temizlik yaptı

Paylaş
İlkokul öğrencileri tarihi köprü etrafında temizlik yaptı

İlkokul öğrencileri tarihi köprü etrafında temizlik yaptı

SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta Şehit Erdal Çetin İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri, Çevre Bekçileri adlı e-Twinning Projeleri kapsamında tarihi Eğri Köprü'de çevre temizliği etkinliği gerçekleştirdi.
Okul halinde tarihni eğir köqprü civarında çöpleri toplayan öğrenciler, sosyal sorumluluk projesine imza attı. Okul Müdürü Ömer Doğan yaptığı açıklamada; "İki kurucu üyesinden biri olduğumuz; Çevre Bekçileri adlı e-Twinning Projemiz dâhilinde, Sivas’ımızın en önemli değerlerinden biri olan tarihi Eğri Köprü'de tarihi mekân temizliği yaptık. Etkinliğimize 2, 3, ve 4'üncü sınıf öğrenci ve öğretmenlerimizin tamamı katıldı. Çevre Bekçileri Projemiz ile amacımız, öğrencilerimizi daha yaşanabilir bir çevre konusunda bilinçlendirmektir. Bu proje ile hem tarihi ve kültürel yerleri gezmeyi hem de bu gezilerimiz esnasında insanların çevreye olan duyarlılıklarını arttırmayı amaçlıyoruz. Ayrıca çevre konusunda etkinlikler düzenleyerek, tarihi mekânlarda çevre temizliği yaparak, insanların çevre temizliği bilincini artırmayı, dikkatlerini çekmeyi ve farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Projemizin gerçekleşmesine vesile olan Öğretmenimiz Sayın Suat Kazım Eroğlu başta olmak üzere katkı sunan herkese teşekkür eder saygılar sunarım" dedi.
Okul öğrencileri çevre temalı dövizlerle Eğri Köprü'ye gelerek çevre temizliği yaptı. Daha sonra sonra Bağdat Caddesi’nde yürüyen öğrenciler burada farkındalık etkinliği gerçekleştirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı