Kayseri İnternetten tarım ürünü dolandırıcılığına hapis ve para cezası

İnternetten tarım ürünü dolandırıcılığına hapis ve para cezası

Paylaş
İnternetten tarım ürünü dolandırıcılığına hapis ve para cezası

İnternetten tarım ürünü dolandırıcılığına hapis ve para cezası

Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de çiftçi N.A.'yı (45), 815 lira değerinde çilek fidesi karşılığında dolandırdığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan Hasan K. (38), 3 yıl 4 ay ve 1300 lira para cezasına çarptırıldı.
Geçen yıl 1 Mart'ta yaşanan olayda, tarım ürünlerinin satıldığı internet sitesi üzerinden 2 bin çilek tohumu ve 1 patlıcan tohumu siparişi veren N.A., site üzerinde bilgileri yer alan Hasan K.'ye 815 lira ödeme yaptı. N.A., sipariş verdiği ürünlerin gelmemesi üzerine savcılığa giderek Hasan K. hakkında suç duyurusunda bulundu. Hasan K. hakkında 'dolandırıcılık' suçundan dava açıldı. Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada şikâyetçi N.A. duruşmada hazır bulunurken, tutuksuz sanık Hasan K. ise, Sesli ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinden katıldı. Şikayetçi olduğunu ve zararının karşılanmadığını söyleyen N.A., "Tohum ve fide siparişi için anlaştım. İlk başta satın aldığım ürünleri göndermedi. Sonradan alay eder gibi birkaç toprak parçası ve üzerinde çilek fidesi gönderdi. Şikâyetçiyim" dedi.
Sanık Hasan K. ise, "Hiçbir zaman dolandırıcılık yapmadım. Zaten müştekiyi de ben arayarak ürünlerin teslim olup olmadığını sordum, suçsuzum" diye konuştu. Mahkeme heyeti, sanık Hasan K.'yı, 'dolandırıcılık' suçundan 3 yıl 4 ay hapis ve bin 300 TL para cezasına çarptırdı.

Haberin Devamı