Isparta Isparta Gül Festivali başladı

Isparta Gül Festivali başladı

Paylaş
Isparta Gül Festivali başladı

Isparta Gül Festivali başladı

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA'da bu yıl 2'ncisi düzenlenen Ulusal Kozmetik Ürünleri ve Dünya Güzel Koku Festivali kortej yürüyüşüyle başladı. Yürüyüşe katılan vatandaşların üzerine 1.5 ton gül suyu ile 1 ton gül çiçeği serpildi.

Isparta Belediyesi'nce düzenlenen festivalin ilk etkinliği olan ve belediye önünden başlayan kortej yürüyüşüne Vali Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kamu kurum kuruluş temsilcileri, vatandaşlar, Çin ve Japonya'dan gelen çok sayıda yabancı konuk katıldı.

15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda son bulan kortej yürüyüşünün ardından kutlamalara burada devam edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası etkinliklerde ilk olarak 'Festival Çelengi', Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından Atatürk Anıtı'na sunuldu. Vali Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve protokolde bulunanlar gökyüzüne beyaz güvercin bıraktı. Ardından öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunları ve dans gösterileri sunuldu.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta'nın gül gibi bir değere sahip olduğunu ve bu değerin çok iyi korunması gerektiğini söyledi. Başdeğirmen, "Türkiye'nin gül şehir Isparta ve Isparta'nın gül kokulu insanları hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Böylesine güzel bir şehrin şehrül emini olmak herkese nasip olmaz. Bundan dolayı büyük bir mutluluk, onur ve gurur duyuyorum. Nice festivaller kutlamak dileğiyle" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı