Isparta Isparta güne karla uyandı

Isparta güne karla uyandı

Paylaş
Isparta güne karla uyandı

Isparta güne karla uyandı

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'da sabah saatlerinde başlayan ve etkisini artıran kar yağışı nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

Isparta yeni güne kar yağışı ile uyandı. Isparta Belediyesi ve İl Özel İdare ekipleri kar yağışıyla yollarda çalışmalara başladı. Kent merkezinde ana anterler ve yollarda kürüme ve tuzlama çalışması yapıldı. İl Özel İdaresi ekipleri tarafından ilçe, belde ve köy yollarının kapanmaması için aralıksız kar küreme ve tuzlama çalışması devam ediyor.

İTFAİYE ARACI DEVRİLDİ

Isparta Eğirdir-Gelendost karayolunda kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan otomobil göl kenarında şarampole devrildi. Yalvaç Emniyet Müdürü Ali Özher ile şoförü Abdurrahman Biracı kazayı yara almadan atlattı. . Kaza sonrası Gelendost İtfaiye Müdürlüğü ekipleri otomobili kurtarmaya giderken kaza geçirdi. İtfaiye aracı yan yattı. Her iki kazada da şans eseri yaralanan olmadı.

KENT MERKEZİNDE SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI

İl genelinde kapalı köy, belde ve ilçe yolu bulunmadığı öğrenilirken, çalışmaların devam ettiği belirtildi. Isparta Belediyesi ise şehir merkezinde tuzlama ve kar kürüme çalışmaları yaptı. Sabah saatlerinde mesai öncesinde İstanbul Caddesi, Çevre Yolu ve bir çok ana anterde trafik yoğunlaştı. Maddi hasarlı kazalar meydana geldi.

ARAÇLAR KAYGANLAŞAN YOLDA GÜÇLÜKLE İLERLEDİ

Kent merkezinde ise kar yağışı kayganlaşan yolda araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Araçların yardımına ise çevredeki vatandaşlar yetişti.

YALVAÇ İLÇESİNDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Yoğun kar yağışı nedeniyle Gelendost ve Yalvaç ilçelerindeki okullarda saat 12.00'dan sonra yüzyüze eğitime ara verildiği ve uzaktan eğitim yapılacağı açıklandı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı