Isparta Isparta'da tarihi eser ve kaçak kazı operasyonu

Isparta'da tarihi eser ve kaçak kazı operasyonu

Paylaş
Isparta'da tarihi eser ve kaçak kazı operasyonu

Isparta'da tarihi eser ve kaçak kazı operasyonu

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA'da durdurulan otobüste bir yolcuya ait çantada Viking savaşçısı figürlü maden heykel ele geçirildi. Aksu ilçesinde ise Arkeolojik Sit Alanı'nda kaçak kazı yapan 4 şüpheli yakalandı.
Isparta İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gaziantep'te oturan bir şüphelinin elinde bulundurduğu tarihi eseri satmak üzere Isparta'ya getireceği bilgisini aldı. Ekipler şüphelinin bulunduğu yolcu otobüsünü 18 Haziran'da Eğirdir ilçesine bağlı Sarıidris beldesi yakınlarında durdurdu. Şüphelinin çantasında yapılan aramada tarihi eser olduğu değerlendirilen 21x11 santimetre ebadında ve yaklaşık 1 kilogram ağırlığında Viking savaşçısı figürlü maden heykel ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alınarak adli makamlara sevk edildi.
SİT ALANINDA KAÇAK KAZI
Aksu ilçesine bağlı Terziler köyü Tynada Antik Kenti bölgesinde bir grup şüphelinin kaçak kazı yapacağı bilgisi alınması üzerine 17 Haziran'da yapılan operasyonda ise 4 şüpheli 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı ilan edilen bölgede kaçak kazı yaptıkları esnada yakalandı. Şüphelilerle birlikte kaçak kazıda kullandıkları araç ve aletlerle de ele geçirildi. Şüpheliler gözaltına alınarak, adli makamlara sevk edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı