Merkez Kadın üretici pazarı açıldı

Kadın üretici pazarı açıldı

Paylaş
Kadın üretici pazarı açıldı

Kadın üretici pazarı açıldı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Belediyesi'nin sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında düzenlediği el emeği göz nuru kadın üretici pazarı açıldı.
Atatürk Caddesi Sanayi yolu kavşağında bulunan kapalı semt pazarında kurulan pazarın açılış töreni, tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. "El Emeği Göz Nuru, Üretimden Aile Ekonomisine" sloganıyla düzenlenen "El emeği kadın üretici pazarı" her cumartesi hizmet verecek. Kurulan pazarda Osmaniyeli kadınlar kendi ürettikleri el emeği ürünleri satarak aile bütçesine katkı sağlayabilecek. Açılış öncesi kadın üretici pazarı ile ilgili Belediye Başkan Yardımcısı Hacer Burcu Yüceer protokol üyelerine ve tüm katılımcılara bilgi verdi. Yüceer, projedeki temel amaçlarının kadınların ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda daha güçlü olmasını, ayaklarının üzerinde daha dik durmalarını ve halkın aracısız daha sağlıklı ve daha ekonomik ürünlere ulaşabilmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Kadir Kara ise konuşmasında, talep edilen kadın üretici pazarını hizmete açmanın mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını belirtrek, "Ailelerimizin güçlü olması ve güçlü ailelerin sosyal toplumda yer alarak çocuklarını geleceğe daha güzel hazırlayabilmeleri ve yetiştirebilmeleri amaçlı olarak kadınlarımızın hizmetine sunuyoruz. Başta valimiz olmak üzere bizlere destek veren tüm kurum müdürlerimize şükranlarımı sunuyorum. Açılışını yaptığımız kadın üretici pazarımızın şehrimize ve değerli hanımefendi kardeşlerimize hayırlı olması dileklerimi iletirken başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm kadınların dünya kadınlar gününü kutluyorum."dedi.
Açılış kurdelesini kesen Vali Ömer Faruk Coşkun da, "Bu pazarın açılmasında emeği geçen başta belediye başkanımız olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum. İnşallah bu Pazarla birlikte kadınlarımız üretici bir hale gelip kendi el emeği göz nuru olan ürünlerini hemşerilerimize ulaştıracaklar. Kadın üretici pazarımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.
Açılış programının devamında tüm stantları ziyaret eden Vali Ömer Faruk Coşkun, Belediye Başkanı Kadir Kara ve protokol üyeleri kadınlara karanfil verdi. Pazarda stant açan kadınlar ise Başkan Kadir Kara'ya, aile bütçelerine katkı sağlayacak ve kendi ayakları üzerinde durabilme noktasında kendilerine sunulan bu fırsat ve hizmet için çok teşekkür ettiler.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı