Demre Kardeş ilçeden konuklar geldi

Kardeş ilçeden konuklar geldi

Paylaş
Kardeş ilçeden konuklar geldi

Kardeş ilçeden konuklar geldi

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Gelin Kardeş Olalım' projesi kapsamında, Yozgat'ın Boğazlayan İlçesi'nden bir grup çiftçi, kardeş şehirleri Demre'ye geldi.

Boğazlayan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ümmüye Çelik Saygın başkanlığındaki Boğazlayan heyetinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde görevli ziraat mühendisleri Mustafa Avcı, Hakan Yılmaz ve Hasan Utku İnce ve farklı sektörlerden 9 üretici yer aldı. Konuk heyeti, Demre İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Işık karşıladı.

Konuk heyet, önce Kaymakam Murat Uz'u ziyaret etti. Kaymakam Uz'a bazı hediyeler veren Ümmüye Çelik Saygın, "Boğazlayan İlçesi olarak bu ziyarete ve başlayan kardeş şehir projesine büyük önem veriyoruz. Boğazlayan, Yozgat'ın dördüncü büyük ilçesi. İlçemizde tarımsal üretim yaygın. Ancak üretim çeşitliliği az. Şu anda pancar, buğday, açık alanda sebze, meyve üretimi ve hayvancılık var. Seracılık yeni başladı. Şu anda 56 dekar seramız var. Biz bunu yaygınlaştırmak, geliştirmek istiyoruz. Demre, Türkiye'de örtü altı seracılığın önemli merkezi. Burada edineceğimiz bilgilerle, gördüklerimizle ilçemizde yeni sera tesisleri kurmak istiyoruz" dedi.

Kaymakam Murat Uz ise "Çok güzel ortak bir projede bir aradasınız. Bu projenin başarılı olması gerekiyor. Ülkemizin her yöresinin farklı zenginliği var. Bu zenginlikler paylaşılırsa, işbirliği yapılırsa üretim artar" dedi.

Üç gün Demre'de kalacak konuk heyet, biber, domates ve muz seralarında, fide tesisinde, sebze paketleme ihracat merkezilerinde, portakal bahçelerinde ve Demre Toptancı Hali'nde incelemeler yapacak. Demre'nin tarihi ve turistik yerlerini gezecek, yatla Kekova turuna çıkacak.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı