Antalya Kardeş şehir Nürnberg'te Antalya standına büyük ilgi

Kardeş şehir Nürnberg'te Antalya standına büyük ilgi

Paylaş
Kardeş şehir Nürnberg'te Antalya standına büyük ilgi

Kardeş şehir Nürnberg'te Antalya standına büyük ilgi

Taner TÜZÜN/NÜRNBERG,(DHA) - ALMANYA'nın Nürnberg kentinde 4 asırdır kurulan Noel Pazarı'nda açılan Antalya standı yoğun ilgi görüyor.

Nürnberg Belediyesi Uluslararası İlişkileri'nin koordinesiyle Antalya-Nürnberg Kardeş Şehir Derneği İN-SAN tarafından organize edilen Antalya stantının açılışına, Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, Nürnberg Belediyesi Uluslararası İlişkiler Müdürü Dr. Norbert Schürgers, SPD Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkan adayı Thorsten Brehm, Nürnberg Belediye Meclis üyesi Aynur Kır, Nürnberg Türk Toplumu Başkanı (TGMN) Başkanı Bülent Bayraktar, Avrupa Metropol Bölgesi Nürnberg Türk-Alman İşadamları Derneği (TİAD) Başkanı Emre Hızlı, Corendon Havayolları Finans Müdürü Olcay Türker, Türk Eğitim ve Kültür Derneği (TEK-DER) Başkanı Rıza Seven ile çok sayıda davetli katıldı.

20 YILDIR KATILIYORLAR

İN-SAN Derneği Başkanı Rıza Özlek, "Buraya yakışır bir stant oluşturduk. Salep, meyan kökü ve elma çayı gibi kışın tüketilen içecekler getirdik. Burada ayrıca Türk lokumları, incir, kaysı, kuru meyveler, baklava gibi tatlılarımızı sunuyoruz. Türkiye'yi ve dolayısıyla Antalya'yı tanıtmaya çalışıyoruz" dedi.

ANTALYA'NIN TANITILMASINDA BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz ise Noel pazarının Nürnberg'in önemli bir markası olduğunu belirterek Antalya standı hem kültürel hem de turistik tanıtım yaptıklarını söyledi. Başkonsolos Deniz, "Her yıl iki buçuk milyon kişinin gezdiği Noel Pazarı, Antalya'nın tanıtılmasında büyük katkı sağlıyor. Hem ürünlerimizi, hem de değerlerimizi Nürnberg ve Bavyera halkına tanıtmak için güzel bir gayret sarf ediyorlar. Bizim de burada yaptığımız çalışmalara kültürel boyutunda önemli bir katkı sağladıklarını görüyorum. Tüm katılımcılara, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Açılışın ardından katılımcılar standı gezerek Türk lezzetlerini tattı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı