Keşan Kent müzesi olacak cephe gerisi hastanesi restorasyona alınacak

Kent müzesi olacak cephe gerisi hastanesi restorasyona alınacak

Paylaş
Kent müzesi olacak cephe gerisi hastanesi restorasyona alınacak

Kent müzesi olacak cephe gerisi hastanesi restorasyona alınacak

Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE'nin Keşan ilçesinde Çanakkale Savaşı yıllarında cephe gerisi hastanesi olarak hizmet veren, daha sonra ise hastane ve okul olarak da kullanılan tarihi taş binanın restorasyonu için çalışmalar başladı. Keşan Belediyesi ile restorasyon işini alan firma arasında anlaşma imzalandı.

Keşan'da Yukarı Zaferiye Mahallesi Necati İşcan Caddesi üzerinde bulunan ve 1914 yılında inşa edilerek Çanakkale Savaşı'nda cephe gerisi hastanesi olarak yaralı askerlerin tedavi edildiği daha sonraki yıllarda ise Kızılay ve memleket hastanesi olarak da hizmet veren bina, Aralık ayında kent müzesi olarak kullanılmak üzere Keşan Belediyesi'ne devredildi. Binanın restorasyonu için proje hazırlanırken, yapılan duyurularla şehrin kimliğini yansıtan ve günlük hayatta kullanılan eski eşyalar müze bünyesinde toplanmaya başladı.

Kent Müzesi’nde ihale aşamasının tamamlanmasının ardından restorasyon sözleşmesi düzenlenen törenle ihaleyi alan firmayla imzalandı. Keşan Müzesi bahçesinde düzenlenen imza törenine, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP Keşan İlçe Başkanı Adnan İnan, Keşan Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, İl Genel Meclis Üyesi İsmail Keleş, Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Yakup Balcı, Tahir Özçınar, Ali Ünal, Keşan Kent Müzesi Koordinatörü Arkeolog Aslı Avcı, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

‘ÖNÜMÜZDEKI YILA HAZIR ETMEYE ÇALIŞACAĞIZ’

Belediye Başkanı Helvacıoğlu, Keşan için gurur verici bir anı yaşadıklarını belirterek, “Keşan’ımızın 100’üncü yılı olan 19 Kasım 2022’de hizmete açmayı planladığımız Keşan Kent Müzesi’nin restorasyon çalışmaları için düğmeye basacağız. Seçim öncesi bütün siyasi partiler olarak müze sözü vardı. Şimdi hep beraber meclisimizle beraber yerine getirmek için bu güzel eseri huzurlarınıza getireceğiz. Keşan markaları ile büyüyecek. 1 yıl sürecek çalışmalar. Bu gördüğünüz binalar sayı olarak az Keşan’da. Gözümüzün nuru olacak çok da şık duracak. Gece aydınlatmamız bile müthiş olacak. 100 yılı anlatan müze çalışmalarıyla önümüzdeki yıla hazır etmeye çalışacağız” dedi.

Konuşmanın ardından Mustafa Helvacıoğlu ile ihaleyi kazanan Bayramoğulları Restorasyon Ticaret Limited Şirketi adına Muhammet Bayram, hayırlı olması dilekleriyle karşılıklı olarak sözleşmeyi imzaladı. İmza töreninin ardında müze binasının eski fotoğrafları sergisi ve Kent Müzesi Sözlü Tarih çalışmalarının yer aldığı bir video sunumu da gerçekleştirildi. Program, On Air grubunun müzik dinletisi ile sona erdi.

Haberin Devamı