Ankara Kırgızistan'dan 25 bin turist

Kırgızistan'dan 25 bin turist

Paylaş
Kırgızistan'dan 25 bin turist

Kırgızistan'dan 25 bin turist

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - KAZAKİSTAN, Özbekistan ve Rusya'nın Türkiye uçuşlarını belirsiz bir süre askıya almasının ardından Pegas Touristik haftanın 7 günü Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'ten Antalya'ya başlattığı uçuşlarla 25 bin turist getirecek.

Turizmde pandemi nedeniyle ülkelerin aldığı yeni kararlar doğrultusunda tur operatörleri de yeni pazarlara odaklanmaya başladı. BDT pazarının en büyük tur operatörlerinden biri olan Antalya merkezli Pegas Touristik, Rusya, Kazakistan ve Özbekistan'ın Türkiye uçuşlarını belirsiz bir süre askıya alması üzerine Kırgızistan'ın Bişkek kentinden yeni bir uçuş programı başlattı.

Kırgızistan'dan komşu ülkelerdeki uçuş kısıtlamaları nedeniyle Bişkek- Antalya uçuşlarına ciddi bir talep yaşandığını belirten Pegas Touristik BDT ülkeleri koordinatörü Orhan Sancar, Türk Hava Yolları ve Freebird'ın ikişer sefer olarak haftanın dört günü gerçekleşen charter uçuşlarının yanında Pegasus Havayolları ile haftanın üç günü tarifeli seferler ve garantili koltuklarla haftada 7 gün uçuş programı yapıldığını kaydetti.

Bu kapsamda Freebird Havayolları ile haftada iki gün gerçekleşen uçuşların 19 Mayıs'ta başladığını anlatan Sancar, “180 ekonomi koltuk kapasiteli A320 uçuşları ile icra ediliyor. THY ile planlanan uçuş 18 Haziran'da başlayacak ve son model B737-900 uçuşları ile 153 ekonomi ve 16 business koltuk kapasitesiyle gerçekleşecek. Sezon sonuna kadar 25 bin turistin Antalya'ya gelmesi hedefleniyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı