Kırklareli Kırklareli Tarım İl Müdürü Özel: Örtü altı yetiştiriciliği büyük gelişme gösteriyor

Kırklareli Tarım İl Müdürü Özel: Örtü altı yetiştiriciliği büyük gelişme gösteriyor

Paylaş
Kırklareli Tarım İl Müdürü Özel: Örtü altı yetiştiriciliği büyük gelişme gösteriyor

Kırklareli Tarım İl Müdürü Özel: Örtü altı yetiştiriciliği büyük gelişme gösteriyor

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ Tarım ve Orman İl müdürü Funda Eylem Özel, örtü altı yetiştiriciliğinin büyük bir gelişme gösterdiğini söyledi.

İl Müdürü Funda Eylem Özel, KTV Şube Müdürü Hasan Doğan ileşube personeli Birgül Kılıç, Çağla Tetik ve M.Hulki Kocakaya ile birlikte, merkeze bağlı köylerden Deveçatağı köyündeki kadın çiftçileri işletmelerinde ziyaret etti. İlk olarak Örtüaltı Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi ve Çilek Yetiştiriciliği Projelerini uygulayarak başarılı olan ve sera sayısını çoğaltarak üretim yapan Feride Soydan’ın işletmesini ziyaret ettiler.

Üretici Feride Soydan yıllardır açıkta sebze yetiştiriciliği yaptığını, kış döneminde ise boşta kaldığını söyleyerek, Örtüaltı Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi ile kış döneminde de üretim yapma fırsatı yakaladığını ve aile ekonomisine katkı sağladığını dile getirdi. Hatta açıkta üretimini yaptığı çileklerinin, sera içerisinde üretim sezonunu uzatabilmek için de girişimde bulunduğunu, ilk gözlemlerinin olumlu olduğunu söyledi.

İl Müdürlüğü yetkilileri daha sonra lavanta yetiştiriciliği hevesi ile mevcut işini bırakıp köyüne dönen ve Genç Çiftçi Projesinden faydalanarak lavanta bahçesini oluşturan Çiğdem Balım adlı üreticiyi ziyaret ettiler. Çiğdem Balım, Endüstri Mühendisi olarak çalıştığı işinden ayrılırken hayallerinin; köyünün mis gibi lavanta kokarken ürettikleri ürünler ile köyünün öne çıkması ve köydeki ürün deseninde farklılık sağlamak olduğunu söyledi. Ayrıca, lavanta bahçelerinin çoğalması, ileride kuracağı lavanta işleme ünitesi için de ayrıca önemli olduğunu dile getirdi.

İl Müdürü Funda Eylem Özel, Deveçatağıköy muhtarı Hüseyin Aşıkve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yöneticileri ile de bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulundu.

Haberin Devamı