Kırklareli Kırklareli'de, 'küçükbaş hayvan vebası' uyarısı

Kırklareli'de, 'küçükbaş hayvan vebası' uyarısı

Paylaş
Kırklareli'de, 'küçükbaş hayvan vebası' uyarısı

Kırklareli'de, 'küçükbaş hayvan vebası' uyarısı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ, (DHA)- KIRKLARELİ Tarım Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, havyan yetiştiricilerini küçükbaş hayvan vebası hastalığı konusunda uyardı.

İl Müdürü Mehmet Aksoy, Trakya bölgesinin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2010 Yılından itibaren şap hastalığı kapsamında izole, 2021'nin mart ayından itibaren küçükbaş vebası hastalığı kapsamında koruma bölgesi ilan edildiğini söyledi. Aksoy, "Bu vesileyle Anadolu tarafından Trakya bölgesine büyükbaş ve küçükbaş hayvan girişleri yasaklanmıştır. Hal böyle iken aldığımız duyumlar gereği ve yaptığımız resmi kontroller sonucu kaçak getirildiğini tespit ettiğimiz hayvanlar ile ilgili mevzuat hükümlerini uygulamak zorunda kalıyoruz" dedi.

Aksoy, hayvancılık sektörüne yeni giren yetiştiricilerden beklentisinin, hayvan alım ve satış işlemlerinde kesinlikle resmi kurumlardan bilgi almaları gerektiğini belirterek, "Mümkün olmadığı zamanlarda Tarım ve Orman Bakanlığı'mızın geliştirmiş olduğu 'HaySag, Türkvet' gibi mobil uygulamalardan yararlanmaları sağlıklı hayvan hareketini sağlayacaktır. Yanlış yönlendirilme sonucu en yakın örneğimiz Demirköy ilçemizde bir yetiştiricimize ait 71 büyükbaş hayvanın kesime gönderilmesiyle sonuçlandı. İdari para cezaları uygulaması yapıldı. Lütfen büyükbaş ve küçükbaş hayvan alıp satarken hayvanlarımız küpeli olsun. Küpelerin hayvanın yaş, ırk ve cinsiyetleriyle uyumlu olduğunu kontrol ediniz. Detaylı bilgi almak için İl ve İlçe bütün üreticilerimizi davet ediyorum. Sağlıklı hayvansal üretim için lütfen kurallara uyalım" dedi.

Haberin Devamı